heidi haltli

Kan bli Årets trenerforbilde

Håndballtreneren Heidi Haltli fra Surnadal Idrettslag er blant de 20 finalistene til utmerkelsen «Norges beste trenerforbilde 2015». Etter å ha tatt over treneransvaret for jenter 14 år  i august, er det tydelig at hun har rukket å bli et godt forbilde på kort tid.

Det er alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL som står bak kåringen, og de har tatt en prat med Heidi: 

- Det er kjempekoselig å ha blitt nominert og jeg trives veldig godt i trenerrollen. Vi er et godt team i støtteapparatet som har fokus på å bygge et solid sosialt miljø slik at jentene kan syns det er gøy å holde på lenge fremover, forteller håndballtreneren.

En ekspertjury bestående av Frode Kyvåg, Johan Kaggestad, fjorårets trenerforbilde Cathrine Nedrum Lanne og daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen skal finne det aller beste forbildet. Basert på stemmer, innsendte begrunnelser og intervju med finalistene vil vinneren avsløres på P4`s Sport og musikk lørdag 17. oktober.

Det har kommet inn over 400 nominasjoner på trenere fra hele Norge og det er aldri tidligere registrert høyere engasjement rundt prisen.  Juryen har mottat hundrevis av rørende historier om hvor mye treneren betyr for barna og lokalmiljøet. Her er det særlig foreldrene som ønsker å være med og takke for den fantastiske innsatsen som legges ned for at barna deres skal oppleve  samhold og mestringsfølelse.

Som trener beskrives Heidi Haltli som positiv, motiverende og tydelig. Hun er opptatt av å skape trygge og klare rammer og merker god respons på nettop det å være tydelig og bestemt.

- Det er en herlig gnist i håndballmiljøet i Surnadal, den skal vi ta vare på, sier Haltli.

Det er stadig fokus på viktigheten av å ha gode forbilder i idretten. Dette betyr en idrettskultur hvor gode holdninger er minst like viktig som rene idrettsprestasjoner.

Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL tar dette på alvor og sammen med idretts-Norge arrangerer de kåringen som en hyllest til alle gode trenere. Kåringen foregår på www.trenerforbilde.no og finalistene kan stemmes på frem til tirsdag 13. oktober kl 12:00.

- Å kunne være en god rollemodell som ser utøverne, skaper samhold  og er klar på at idrett og alkohol ikke hører sammen, er viktige egenskaper vi ser etter hos vinneren, sier juryleder Frode Kyvåg.

-Det er ingen tvil om at treneren har en unik posisjon og betyr utrolig mye for veldig mange. Samtidig vet vi at for de som har det litt tøft hjemme, er det spesielt viktig at de føler seg trygge i klubben. Det er en ære å få være med og hylle de fantastiske ildsjelene som skaper idrettsglede for små og store, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen.

Dersom Heidi skulle vinne kåringen, får Surnadal håndball besøk av en av verden beste spillere; Gro Hammerseng-Edin! Du kan stemme her.

Tekst: AV-OG-TIL
Foto: Mari Vattøy, Trollheimsporten