OL010250-1

Kallagalleriet åpner dørene

Surnadalskunstnerinna Kalla Skrøvset har eget galleri i Surnadal, og i 2013 er det 100 år sida ho ble født. En komité er allerede i gang med forberedelsene, og Lars Skrøvseth har sendt oss informasjon om arbeidet, og ikke minst viktig, at Kallastuå vil bli åpen hver onsdag framover fra 12.oktober!

 

Galleriet Kallastuå ligg 2,3 km fra Skei ved fylkesveien på nordsida av dalen mot Tellesbø.
 

Kallajubiléet 2013

Arbeidet mot Kallajubileet er nå inne i en fase der det jobbes med å få på plass medlemmer i jubileumskomiteen. Vi regner med å ha alle navnene klare i løpet av oktober måned. Planlegginga av det videre arbeidet blir da konkretisert. Som en del av planen med å gi folk flest muligheten til å gjøre seg kjent med kunstneren og kunsten hennes, vil Galleriet være åpent fram mot jul.

Galleriet åpner onsdag 12.10 og holder åpent hver onsdag mellom kl 18:00 og 21:00. For den som ikke deltok på årets kick-off mot jubileet 2013 blir det muligheter til å se nyorienteringen av galleriet. En nyorientering der vi prøver å fortelle historien om Kalla – kunstneren og mennesket - med noen spennende vinklinger fra hennes store produksjon. Fra privat eie vil vi også ha utstilt to malerier fra 1940 tallet, ett fra Vindøldalen i Trollheimen og ett fra Skrøvsethsætra i Bøfjorden. Denne sjangeren representerer en stor produksjon fra Kalla, men det er få av disse som er tilgjengelig for Galleriet.

Vi er svært opptatt av at lokalmiljøet skal få se bredden i Kallakunsten, gjøre seg kjent med kunstneren og deretter kunne være gode ambassadører fram mot jubileet. Galleriet er en kunstskatt som kanskje har vært litt for anonym. Dette håper vi å kunne endre på og benytte jubileet som en katalysator og motivasjonskilde. For videre informasjon og nyheter vil hjemmesiden www.kallastua.no etter hvert alltid være oppdatert.

 

Men først ønsker vi altså alle velkommen til galleriet hver onsdag nå framover mot jul.

 

Lars Skrøvseth

M 9308 7809 /lars.skrovseth@visiontech.no

Klikk på bilda for å se de større!


 

OL010250-1
OL010251