JpN ingress

Jul på Nordmøre 2014

Nordmøre Ungdomslag la denne uka ut sitt hefte Jul på Nordmøre ut for salg. Årets utgave, som er den 79. årgangen, har bidrag fra nordmørske skribenter som omhandler alt fra frierferd i Bæverdalen til luting av fisk i Romundstadbygda.

Leder i skriftstyret Eistein Bæverfjord påpeker at heftet kun inneholder nyskrevne tekster da det er et bevisst fokus på å levere nytt stoff til leserne. Heftet er å få kjøpt hos de fleste dagligvarebutikkene, til den nette sum av 100 kr, og med over 30 solide artikler om et bredt spenn av tema får man virkelig valuta for pengene. Her følger et knippe smakebiter fra heftet.

Bedehus crop.jpg

Eistein Bæverfjord har skrevet om historien til bedehuset Solvang i Bæverdalen. Det er en fargerik og romantisk fortelling om frierferd, sterk gudstro og en ny vår.

frier crop.jpg

"Men synet av den 9 år yngre og gifteklare dama hadde nok gjort sterkt inntrykk på Martinus."

 

Tankar om heime crop.jpg

Mette Båtvik skriver vakkert om tur på barndommens stier i Bøfjorden. "Det som er verdens ende for deg, kan vere heime for meg."

 

Nordvik rett.jpg

Marit Sjøsæter skriver også som utflytter om heimbygda si. Hun mimrer og skriver om den fantastiske gleden fjellturer kan gi. "Surnadal med fjord, fjell og kringliggande dalar vert eg aldri lei av."