Skytebane

Jaktfeltstevne på den nye lerduebanen

Lørdag arrangerte Rindal jeger- og fiskerforening jaktfeltstevne. Dette var det aller første arrangementet i det nye klubbhuset/lerduebanen på Stampmyra skytebane i Romundstadbygda.


Flyttet sekretariatet til Stampmyra

Dette jaktfeltstevnet er et fast årlig arrangement for Rindal JFF. Tidligere har sekretariatet vært i Granheim grendahus, men nå er det nye klubbhuset/lerduebanen på Stampmyra klart til bruk, og dermed kunne huset innvies med dette stevnet.

Skytterne skyter på 6 baner. To av banene er på den nye lerduebanen, to på skytebanen på Stampmyra, og to med lenger hold ute i felten.

anvisning 2.jpg
Fra den nye lerduebanen (standplass ser du på bildet over). Her er det anvisning på skivene til høyre i bildet.

skytebane 2.jpg
Fra den "gode gamle" skytebanen på Stampmyra. Litt lenger hold her.

anvising.jpg
Anvisning på hjort.


Grei deltakelse

Det var 54 deltakere på stevnet. Det er grei deltakelse, men kanskje litt mindre enn vanlig. Lars Moe Løset forteller at det er naturlig at det blir litt mindre deltakelse så sent i sesongen, når NM og andre store stevner er ferdig.

Resultatene fra stevnet finner du nederst i saken.

Klubbhus utv..jpg
Jon Ola Romundstad og Stein Olsvik har begge lagt ned utallige arbeidstimer på det nye klubbhuset, og resultatet har blitt utrolig bra! Jentene på bildet er Carina Romundstad og Christina Üblacker.


Enorm dugnadsinnsats!

Jon Ola Romundstad er stevneleder, og han har også ledet byggingen av det nye klubbhuset/lerduebanen. Han forteller at arbeidet med huset startet med rydding av tomt våren 2015. Gunnarbeidet ble gjort ferdig høsten 2015, og byggingen av selve huset startet i fjor vår.

Rindal JFF har både snekkere, rørleggere og elektrikere blant sine medlemmer, så nesten alt arbeid, fra rydding av tomt, grunnarbeid, tegning og planlegging til selve byggingen, er utført på dugnad. Og selv om ikke alle medlemmer har fagbrev som håndverker har de fleste såpass praktisk sans at de har hatt mulighet til å hjelpe til. Jon Ola Romundstad forteller at det er mange som har vært med og hjulpet til. De har vært inndelt i arbeidslag, og så er det en gjeng på 8-10 mann som virkelig har stått på for å få dette ferdig.

klubbhus innv.jpg
Alle virket svært godt fornøyd med fasilitetene i det nye klubbhuset - Både de som har vært med på arbeidet hele veien, og de som var innom for første gang. F.v. Aud G. Helgetun, Ola Syrstad, Jon Ola Romundstad, Olav Negaard, Sebastian K. Negaard og Magne Haltli.


Snart blir det lerdueskyting

Bente Bakken forteller at de siste malingsstrøkene såvidt har tørket innvendig i klubbhuset. Fortsatt mangler noen utforinger, og noe utstyr til leduebanen. Men alt skal være klart i løpet av en måneds tid. Da vil Rindal JFF begynne å arrangere konkurranser i lerdueskyting. Medlemmer som har reist en del rundt på slike konkurranser er overbevist om at dette blir en av de fineste lerduebanene i landet. Håpet er at lerdueskyting vil bli populært, særlig blant ungdom, og at det vil trekke nye medlemmer til klubben.


Resultater fra stevnet:

resultater 1.jpg
resultater 2.jpg
resultater 3.jpg
Foto: Rindal JFF