Inviterer til utenatt på Ranessetra

Surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim og Røde Kors Surnadal arrangerer tur til Ranessetra lørdag 5. september. De byr på natursti, godt selskap rundt bålet og en #nattinaturen. Kanskje kommer huldra?

Nattinaturen_690x430.jpg

Margit Møllenhus, Lilly Gunn Nyheim, Janne Husby og Gretha Varvik er klare over at de foreløpige værmeldingene for lørdag og søndag kunne vært bedre, men lar ikke det påvirke turgleden.

 

Norsk Friluftsliv, en fellesorganisasjon hvor blant annet Røde Kors og Den Norske Turistforening er medlemmer, har oppfordret sine medlemsorganisasjoner til å arrangere overnattingsturer 5. september. De ønsker å sette fokus på styrking av allemannsretten og sikre fri tilgang til naturopplevelser, derfor er politikere spesielt oppfordret til å delta på turer og bålsamtaler for å diskutere tilrettelegging av friluftsliv i kommunene. Norsk Friluftsliv satser i tillegg på ny rekord ved å få «hele» Norge til å sove ute, og håper over 50.000 vil ta utfordringen. I Surnadal bidrar Røde Kors og Surnadal kommune til rekordforsøket ved å arrangere tur til Ranessetra, en lett overkommelig tur for store og små.

Det var Varvik og Møllenhus som først delte et ønske om å dra på tur, og tanken om «jo flere, jo bedre» utviklet seg snart til lavterskelarrangementet på lørdag.

- Det er jo spesielt fint for de som ikke ønsker å dra på tur alene, at Røde Kors arrangerer turer som dette, sier Lilly Gunn Nyheim.

For de som ønsker er det felles avgang fra toppen av Skeisnebba hytteområde kl. 15. Derfra er det ca. 1,5 km med godt tilrettelagt og steinlagt løype opp til Ranessetra. Nyheim gjør oppmerksom på at veien dit ikke er egnet for barnevogner eller rullestolbrukere.

Møllenhus forteller at Røde Kors kan stille med lavvoer i tilfelle noen ikke har tilgang på telt – men gi beskjed på forhånd. Etter ei utenatt i lavvo eller telt, er søndagen ypperlig for å gå seg videre tur i området og plukke bær, mener Møllenhus.  

Røde Kors stiller med saft og kaffe og fyrer opp grua både inne og ute, så det blir muligheter for å lage seg varmmat. Hjelpekorpset har i tillegg laget natursti med premiering for barna.

De voksne kan også vinne premier fra Norsk Friluftsliv ved å melde seg på konkurranse – les mer her. Her tar man bilde på turen og knagger med #nattinaturen på enten Facebook eller Instagram, og da er man med i trekningen av tretelt, soveposer og dagstursekker.

 

God tur!