Inspirasjonskveld i Meldal Hagelag

Tirsdag kveld holdt Meldal Hagelag inspirasjonskveld for ikke mindre enn 140 "Domestic Queens" på Storås.

DSC_0107.jpg
Åslaug Nevstad Hildre gir mange gode tips


Her var strømmet det til damer fra flere enn ett dalfører for å se regjernede norgesmester i blomsterdekorering, Åslaug Nevstad Hildre, pynte selskapsbord med de vakreste blomsterdekorasjoner i alle farger og sjatteringer. Hun ga mange gode råd og tips underveis, og flere av tilhørerne fikk nye idéer og aha-opplevelser.

Åslaug er fra Ålesund, og reiser nå rundt i landet for å styrke kvinners estetiske kunnskaper på hjemmedomenet. Det var overhodet ikke tvil om at dette slo an. Men Åslaug lar ikke landegrensene stoppe for sine evner og konkurranseinstinkt. I høst drar hun videre til Berlin for å konkurrere, og det er en samlet kvinne tropp som støtter hennes kandidatur. Kanskje er det også noen som slår lag på veien?

Etter at Wirkola hadde hoppet, kom bien flyende. Lokal birøkter, Gunnar Konradsen, stilte i full forsvarsmundur og pc med projector. Han kunne berolige oss med at selv om 80 prosent av insektene nå hadde forsvunnet i USA, så er det ennå håp om å berge biene og de øvrige insektene i vår fauna. Men det forutsetter at vi alle sammen tar grep og sørger for at vi dyrker blomster og sørger for at bier, humler og andre summende skapninger får levelige kår. For uten insekter, får vi det travelt med å pollinere blomster for egen hånd. Foredraget var optimistisk, men til ettertanke.

Ton van den Brook med kone Marja og Jesse foresto kveldens servering. Nydelig, eksotisk vegetarmat ble godt mottatt av kvinner som selv gjerne serverer trøndersodd til festlige anledninger. Familien kommer fra Nederland, har lært seg norsk, og er kjente frivillige ved mange anledninger i dalføret. 

20150414_192937.jpg
Et herlig pyntet bord med eksotisk frukt.

DSC_5049.jpg
Her informerer Ton van den Brook om eksotiske frukter


Kvelden ble avsluttet med omfattende utlodning av alle de flotte blomsterdekorasjonene.

DSC_0125.jpg
Kveldens hovedpremie

DSC_0138.jpg
Flotte premier


Mvh.
for Meldal Hagelag

En meget fornøyd tilhører denne kvelden

Mari Ann Ree