Innovasjonspris til antimobbefilm

Det ble en film om mobbing som vant førstepris under Innovasjonscamp 2018 ved Rindal skole. På bildet ser vi vinnerne omkranset av juryen og rådgiver Gjertrud Kvam.

2018-03-20 14.16.09.jpg
Fra venstre - juryen: Ingeborg Fagerlie Johannessen, Ungt Entreprenørskap/hoppid.no (Kristiansund), Magnar Dalsegg, varaordfører i Rindal, Ole Solvik, daglig leder i Rindal Næringsforening og Malin Gåsvand, student fra Rindal, så vinnerne: Silje Hagen, Edvard Bolme Fjerstad og Mathias Furuhaug (Frida Røen er ikke med på bildet) og rådgiver Gjertrud Kvam.

Oppdraget til gruppa var fra Nettverk Nordmøre, og de skulle lage en film til en anti-mobbekampanje for Nettverk Nordmøre. De skulle definere målgruppa sjøl. Det greidde de utmerket etter juryens mening, og de var klare vinnere!
Førstepremien var sponsa av hoppid.no og var på 1000 kr til hver av elevene på laget.

IMGP3233.JPG
På 2.plass kom laget med Svorka som oppdragsgiver. Oppgaven skulle være relatert til sponsing. Her står Kåre Ranheim fra Svorka foran Mikael E Brekstad, Even Bakken og Erik Løfald.

Andrepremien var på 500 kr til hver elev.

IMGP3229.JPG
3.plassen gikk til gruppa som ble utfordra av Britt G. Moen til å jobbe med sjokolade i Trollheimen. Den besto av Maja Reitan, Helene Helgetun, Erlend Gynnild og Tore Aune.

De skulle finne et bra merkenavn med Trollheimen som en del av navnet, tegne utkast til logo og emballasje og finne gode smakerav lokale råvarer som kunne brukes i sjokoladen.

Tredjepremien var 300 kr til hver.

IMGP3227.JPG
Juryleder Ingeborg Fagerlie Johannessen rosa alle de flotte løsningene elevene hadde på de oppdraga de hadde fått da ho presenterte resultata med en kort omtale av alle oppdragsløsningene før ho presenterte vinnerne.

Ros går også til næringslivet som har tatt utfordringene med å arbeide ut oppdraga, sier Gjertrud Kvam. Kanskje noen av elevarbeidene blir utvikla videre av bedriftene?

2018-03-202.jpg
Rektor Jon Brønstad og rådgiver Gjertrud Kvam, og de andre lærerne, kan være stolte av elevene sine.

Fredag morgen starta 9. og 10. trinn ved Rindal skole Innovasjonscamp 2018 og fikk tildelt arbeidsoppgaver eller skal vi si utfordringer fra medlemmer av Rindal Næringsforening.

Elevene var inndelt i 12 grupper og skulle i løpet av fredagen og mandagen løse oppgavene for å legge fram resultatet for juryen tirsdag formiddag.

Juryen hadde følgende kriterier å arbeide etter i vurderinga av prosjekta:
Introduksjonsdelen – presentasjonen av deltakerne, bedrifta og oppdraget eller oppgaven.
Idéen, løsningen – forklaring av idéen, kreativiteten og hvor innovativ idéen var som produkt eller for oppdragsgiver.
Prosess/begrunnelse – Hva de har lært, hvordan arbeidet gikk, hvorfor denne idéen er så god.
Presentasjonen – tydelig formidling, kroppsspråk, fri fra manus, kreative virkningsmidler, forventer at alle deltar.

IMGP3163.JPG
Juryen: Ole Solvik, Ingeborg Fagerlie Johannessen, Magnar Dalsegg, og Malin Gåsvand.

IMGP3167.JPG
Øyvind, Kristian, Anny og Malin hadde oppdrag fra El-Watch: Hvor på et gårdsbruk kan man bruke Neuron sensorsystem? De fikk mye nytt å sette seg inn i, og sammen med gruppa nedafor lærte de mye om denne bedrifta.
- Først forsto vi ingen ting, sa de.
Men de la fram mange aktuelle bruksområder for de små sensorene. De var også i kontakt med tre gårdsbruk med robotfjøs. Sensorene kan brukes til å registrere bakterier i vatn og luft, og varsle om for låg temperatur i drikkevatnet til dyra - bedre dyrevelferden.

2018-03-20 11.14.41.jpg
Modell som viser plassering av sensorer.

IMGP3173.JPG
Maja M, Beate, Martin og Christoffer hadde også oppdrag fra El-Watch om bruk av sensorer. De viser her modell va en kraftforsilo som kan ha en sensor som forteller når det er på tide å bestille mer kraftfor, ja kanskje den til og med kan sende bestilling!

IMGP3180.JPG
Wiljam, Eline, Synnøve og Mali laga antimobbevideo på oppdrag for Nettverk Nordmøre.

IMGP3183.JPG
Forsøk med bestikkelse med Trollsjokolade!

IMGP3186[1].JPG
Håvard, Hege og Jøran laga Trollheimssjokolade etter oppdrag fra Britt G. Moen - Furkunnjmat.

SAM_4313.JPG

Eksempel på emballasje av Trollheimssjokolade. På innsida av emballasjen var det informasjon om fjellet på framsida,

SAM_4314.JPG

IMGP3188[1].JPG
Britt G. Moen smaker på elevprodukt.

IMGP3189[1].JPG
Erlend Gynnild, Maja Reitan, Tore Aune og Helene Helgetun kapra tredjeplass med arbeidet sitt med idéer omkring oppdraget sjokoladeproduksjon fra Britt G. Moen - Førkunnjmat.

IMGP3182-001.JPG
Nytt sjokolademerke!

IMGP3196.JPG
Plakater fra vinnervideoen.

IMGP3197.JPG

IMGP3202.JPG
Vinnerlaget etter presentasjonen: Edvard Bolme Fjerstad, Frida Røen og Silje Hagen (Mathias Furuhaug mangler på dette bildet, men han er med på seiersbildet!)

IMGP3204.JPG
Anders, Oskar, Gry og Mina fikk oppdraget sitt fra iTrollheimen. De skulle innrede et trollmuseumsrom med "funn etter trollet," skaffe bildebevis, gigantiske trollfunn (se nedafor) - bruke fantasien.

IMGP3208-001[1].JPG
Trollvott!

IMGP3209.JPG
Mikael, Even og Erik fikk andrepremie for arbeidet sitt etter oppdrag fra Svorka. De la fram idéer til sponsing og tok utgangspunkt i selskapets eget slagord "Gnist for framtida!"

IMGP3211.JPG
Bunnpris Rindal gav oppdrag til Inge, Sander, Anne og Marit. De la fram idéer til "Nettbutikk" for salg av blomster.

IMGP3217.JPG
Elevene i 8. trinn var ivrig publikum i lag med de fra 9. og 10. trinn som ikke hadde presentasjon.

IMGP3213.JPG
Magnus, Anna og Stian fekk oppdrag av iTrollheimen å utarbeide forslag til noen varer som kan selges i Trollavvoen.

IMGP3221.JPG
Emma, Edvin, Kine og Sabrina var fjerde gruppa som arbeidde etter oppdrag fra iTrollheimen. De skulle også innrede et trollmuseumsrom med "funn etter trollet," skaffe bildebevis eller gigantiske trollfunn.

IMGP3219.JPG
Det løste de slik: Spor etter troll: store troll-rumpetroll, trollblod, trollsnørr og trollhår. Trollstøggu ser du nedafor - advarsel: blodsøl i Trollstøggu!

2018-03-20 13.19.01_690x673.jpg