Innebandyoppgjør i Surnadal

Med norske flagg, heiagjeng, skarp konkurranse og en snittalder godt over 80 ble det en opplevelse av de sjeldne da lokaloppgjøret i innebandy mellom Surnadal og Halsa fant sted på Surnadal sjukeheim fredag formiddag.

Når Trollheimsportens utsendte ankommer sjukeheimen er oppvarmingen i gang, og konkurranseinstinktet har allerede meldt seg hos spillerne. Høy kølleføring og baller som flyr veggimellom skaper spenning allerede før kampene har startet. Et tredvetalls innebandyspillere fra de tre lagene Bårdshaugen BK Blå, Bårdhaugen BK Rød og Halsakameratene er klare for å gi alt etter uker med trening og oppladning sammen med Trine Glåmen i Halsa og Conny Hübner i Surnadal.

 

Første kamp er mellom Bårdhaugen BK Rød og Halsakameratene. Etter en kort innføring i regelverk fra Hübner blir det alvor.

- Vi går for gull, ikke noe tull! Halsakameratene og deres heiagjeng får svar fra surnadalingene:

- Vi er røde, vi er rå, vi er vanskelig å slå!

- BBK, vi er blå og står på, seier'n tar vi nå!

 

DSC_0008_690x462.jpg

DSC_0027_690x462.jpg

 

Keepere på Halsa, Synnøve og Hilda, får hendene fulle foran buret når kampen er i gang. I andre enden av banen sitter BBK-keepere Gunvor og Gerd Marie som får det like travelt. Alle de fire målvaktene utviser eksemplarisk keeper- og forsvarsarbeid. For enkelt blir det ikke... Selv om konkurranseinstinktet er til å ta og føle på, er humøret på topp og smilene går fra øre til øre hele kampen igjennom. I første omgang utmerker halsaspiller Torbjørn seg straks med et enormt vinnerinstinkt og engasjement.

 

DSC_0023_690x462.jpg

- Ta å dra ti'! kommer det fra Torbjørn, som skrev seg på scoringslista både en og to ganger.

På tross av Synnøves tidvise feberredninger blir resultatet etter første kamp 9-4 til BBK Rød. Spillerne utveksler high fives.

 

I andre omgang blir det surnadalsderby mellom BBK Rød og BBK Blå, den jevneste kampen i turneringen. Keepere Svanhild og Peder på BBK Blå har et svare strev med å stoppe pågangen fra offensive Signe og Alf Øyvind på BBK Rød.

DSC_0032_690x462.jpg

- Ska du skyt igjen no, spør keeper Peder når Alf Øyvind gjør seg klar til å score.

Toppscorer Brit på BBK Blå scoret mange, til stor jubel fra publikum, men ikke uten motstand fra forsvarskjempen Nils på BBK Rød. Til slutt går BBK Rød av med seieren også i dette oppgjøret. Sluttresultatet blir 10-9, en nervepirrende kamp fra ende til annen.

 

Siste kamp mellom Halsakameratene og BBK Blå ender 9-6 til BBK Blå. Surnadalingene ble for sterke for de tilreisende Halsakameratene. Humøret er det likevel ingenting å si på når alle spillerne går til felles middag.

 

Surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim var til stede for å overrekke vandrepokalen som er skjenket av Sparebank 1. Nyheim, i likhet med alle andre som var til stede under turneringen, blir fort revet med i rent engasjement og heier like sterkt på alle lag.

- Det er så bra å se gleden og iveren, forteller Nyheim. Dette er flott aktivisering, hvor alle deltar på sin måte. Alle som står bak har gjort en kjempejobb, med alt fra de hjemmelagede duskene, til kampropene og lagskjortene. Her handler det om å legge liv til årene, ikke bare år til livet, smiler ordføreren før hun deler ut vandrepokalen til det ubeseirede vinnerlaget BBK Rød.

DSC_0046_690x462
Lilly Gunn Nyheim med deler av vinnerlaget på BBK Rød.
DSC_0053_690x462
Initiativtakere Conny Hübner (t.v.) og Trine Glåmen (t.h.) med ordføreren og keeperne på vinnerlaget, Gunvor og Gerd Marie.