Kari på senen_700x394

Ingen pris til skimuseet

EMYA-prisutdelingen i  Zagreb er over, og det ble ingen pris på Rindal skimuseum. Det var det vel heller ikke realistisk å forvente i et selskap med over 40 store europeiske museer.

- Men jammen var det spennende, skriver avdelingsleder Kari Elin Bolme Løfaldli i ei melding i kveld. Sammen med Inga Dalsegg representerte hun Rindal skimuseum ved prisutdelingen i Zagreb. Rindalingene har tilbrakt 5 dager i Kroatia og opplevelsene har vært mange og minnerike. Det har vært et trettpakket program med med flere museumsbesøk daglig.  I tillegg har alle de nominerte museene hatt sine presentasjoner fra senen for et publikum på 250 personer.

​Årets Muesum of the Year ble Det Etnografiske Museet i Geneve.
 

Diplomutdeling_700x525.jpg

 

Tidligere i dag var det diplomutdeling, der hvert enkelt museum ble kalt fram for å motta deltakerdiplom.

-Vi er godt fornøyd med vår presentasjon, sier Kari-Elin og Inga, presentabelt kledd i henholdsvis Rindalsbunad og Rindalskofte med tilbehør. -Vi synes vi gjorde vårt aller beste, og fikk ros for både framføring og påkledning.

Den norske delegasjonen ved arrangementet besto kun av de to rindalsdamene i tillegg til generalsekretær i Norges Museumsforbund, Liv Ramskjær.

 

Diplom.jpg

I skrivende stund sitter de i gallamiddag, før de grytidlig i morgen setter kursen nordover igjen etter 5 minnerike dager i Zagreb. I kofferten har de en diplom som for alltid vil være et bevis på at et lite museum i lille Rindal i 2017 ble nominert til en europeisk museumspris, museenes Oscar.

-Og det er det ikke mange museer som kan smykke seg med!

​På sin facebookside i kveld skriver Inga Dalsegg:

"Vi fikk ingen pris, men vi føler oss uansett utrolig beæret over å få være her! I tillegg opplevde vi at direktøren ved det Arkeologiske Museet her i Zagreb kom bort til oss og sa han var skuffet over at vi ikke fikk noen pris for vi var hans favorittmuseum! Han og flere av hans kolleger hadde heiet på Rindal Skimuseum! 😀
Nå er det gallamiddag og vi feirer Det Etnografiske Museet i Geneve som var dagens store vinner, og alle de andre flotte museene som også fikk priser og hederlig omtale!
Vi takker alle dere der hjemme som har fulgt med oss på denne turen og krysset fingrer og tær og heiet på oss, og en ekstra stor takk til alle i Museets Venneforening! 😀
Vi har fått så mange kommentarer på Rindalskofta og -skistrømpene og hvor disse kan kjøpes, så det er mulig vi må begynne å sende Rindalsstrikk rundt i Europa nå!"