IA-utmerkelse til Sollid Mek Verksted AS

Torsdag var over 500 deltakere samlet på Rica Seilet i Molde på IA-konferanse. Tre bedrifter ble hedret med hver sin IA-utmerkelse for fremragende innsats for det inkluderende arbeidslivet. En av disse var Sollid Mek Verksted AS i Surnadal. Bedriften fikk utmerkelsen for sitt arbeid med å inkludere og beholde sine ansatte.


IA står for Inkluderende Arbeidsliv. Dette kan være krevende arbeid for en bedrift. Sollid Mek har 9 ansatte og 4 lærlinger. Her har man bestemt seg for å satse på ungdom som har strevd litt med å komme ut i arbeidslivet. Disse får god opplæring, og man satser på at de vil bli i bedriften. Bedriften tar også inn kandidater på arbeidspraksis som ikke nødvendigvis skal inn i en lærlingeordning. Dette skjer i samarbeid med NAV. Bedriften jobber aktivt med HMS og forebygging. De jobber med ISO 9001 sertifisering, som skal være klar i løpet av året.


Virksomheten er et allsidig mekanisk verksted som leverer en rekke ulike tjenester og produkter til oljeindustri, prosessindustri, entreprenører og private i nærområdet. Bedriften er totalleverandør innen stål og overflatebehandling. Bedriften har eksistert i 40 år, og er også kjent for sine vedklyvere, som de produserer.


Fra 2012 ble driften overdratt til nye og yngre eiere. Nye eiere har utviklet bedriften videre inn mot nye markeder og har ansatt flere nye medarbeidere. Bedriften har som del av sin visjon å skape lokale trygge arbeidsplasser og bidra til lokal verdiskapning.


Sollid Mek Verksted har vært IA-bedrift siden 2013. I løpet av denne tiden har bedriften opparbeidet et godt samarbeid med NAV lokal og med NAV arbeidslivssenter.


Daglig leder i Sollid Mek Verksted AS, Steinar Skrøvseth, setter stor pris på denne utmerkelsen. - Vi har alt for mye å gjøre akkurat nå, men det er et luksusproblem, sier han til Trollheimsporten.
 

Steinar Skrøvseth_690x1074.jpg
Daglig leder Steinar Skrøvseth. Foto: Per Aage Bjørke, NAV


Begrunnelse for innstilling til IA-utmerkelsen:

Bedriften har hatt stabil og god bemanning over tid, men har behov for å utvide arbeidsstokken. Det er krav til kompetanse bla. som industrimekaniker, maskinfagbrev, sveis, overflatebehandling og maskinoperatør. For å sikre rekruttering har de begynt å tilby lærlingeplasser, men opplever at lærlinger som de plukker «fra øverste hylle» (de beste kandidatene etter avsluttet skolegang) fort forsvinner ut i oljeindustrien etter endt læretid.

Bedriften har derfor bestemt seg for at de vil satse på ungdom som har strevd litt med å komme ut i arbeidslivet, gi disse god opplæring, og satse på at de vil bli i bedriften. Forutsetningen er at ungdommene er motivert for å lære og at de møter opp! Og dette har de lyktes med! Ungdom som tidligere har vært ut og inn av forskjellige jobber og tiltak møter opp og gjør en god jobb! På spørsmål til leder om hva han tror er suksesskriteriet for at han «får skikk på» disse ungdommene svarer han: «Jeg har vært «bajas» selv, og snakker «samme språk» som disse ungdommene. Jeg vet at det er mye god arbeidskraft å hente her. Hos oss møter de et ungt og godt arbeidsmiljø, og et arbeidsmiljø hvor vi har tro på at kandidatene er i stand til å gjøre en god jobb. Samtidig stiller vi strenge krav, bla. til oppmøte, og til utførelse av jobben. Innimellom oppstår det selvfølgelig utfordringer som krever både tid og tålmodighet! Vi er også opptatt av at vi skal drive med holdningsskapende og oppdragende arbeid i forhold til disse ungdommene, bla. i lunchen. Vi diskuterer ulike tema og sier klart i fra hva som er akseptabel oppførsel, på et språk som ungdommene forstår.»

Bedriften tar også inn kandidater på arbeidspraksis som ikke nødvendigvis skal inn i en lærlingeordning. Når de har hatt personer på praksisplass har det vært et godt samarbeid med veileder fra det lokale nav-kontoret, og det har vært laget en tilretteleggingsgaranti hvor det framgår hva som forventes av både arbeidsgiver, arbeidstaker og nav.

Bedriften ser samarbeidet med nav som en rekrutteringskanal, og en mulighet for å ha kandidater på «prøvetid» før de evt. får tilbud om jobb. En vinn – vinn situasjon for alle parter!

Bedriften jobber aktivt med HMS og forebygging. De jobber med ISO 9001 sertifisering som skal være klar i løpet av året.

Det er lett å forstå at bedriften ikke har sykefravær å snakke om.
 

Trollheimsporten gratulerer Sollid Mek Verksted AS med IA-utmerkelsen!


Sollid Mek Verksted AS er medlem av Trollheimsporten.
Klikk her for å komme til Sollid Mek Verksted AS sin hjemmside