kamp malin bjørnås

I rute til sesongstart

For første gang på mange år er det to damelag i håndball i dalføret vårt. Surnadal skal spille i 4. divisjon og Rindal i 5. divisjon. Søndag møttes de til treningskamp i Surnadal idrettshall.

25. september kastes sesongen i gang for begge lag, og søndagens treningskamp viser at de er godt i rute. Stor fart og til tider mye bra spill både i angrep og forsvar. Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen, og gikk til pause på stillingen 13 - 13. Etter hvilen var Surnadal oppe i en tremålsledelse to ganger, men rindalingene ga seg aldri og utlignet kjapt. Med ti sekunder igjen av kampen avgjorde Malin Bjørnås kampen med et presist underarmsskudd, og sørget for at det nyoppstartede damelaget i Rindal vant kampen 26 - 25.

kamp gry norshusstuen malin løset_690x674.jpg
Mange tøffer dueller mellom Gry Norshusstuen og Malin Gåsvand Løset

Ingen av lagene stilte med hele troppen, og særlig savnet var nok storskytteren Kine Bjørseth på Surnadal. Backrekka ble litt forutsigbar, og Gry Norshusstuen måtte ta mye av ansvaret i angrep. Av enkeltspillere må kantspillerne Hanne Boge og Ingrid Kvendset Fiske få ros for god uttelling, og Hanne Engdal Storholt gjorde et flott innhopp som venstre back i andre omgang. Det var derfor svært synd at hun måtte ut med det som lignet en alvorlig kneskade. (Oppdatert: Hanne pådro seg en svært alvorlig kneskade, og er ute resten av sesongen.) Kampens store spiller var surnadals keeper, Eirin Mogset. Hun var uten tvil banens beste, og skal ha mye av æren for at kampen var jevn til siste sekund.

På Rindal var Malin Gåsvand Løset og Malin Bjørnås toneangivende og god gjennom hele kampen, og blir nøkkelspillere på et ungt rindalslag. I tillegg gjorde 38 år gamle Åse Børset en flott figur i sitt comeback på håndballbanen.16 år gamle Kamilla Bakk Solligård skal også ha skryt for sin innsats i søndagens kamp. Hun satte 6 baller i mål - tre av de fra straffemerket. Disse fire nevnte damene scoret 21 av lagets 26 mål.

Det var tydelig at de håndballinteresserte i dalføret savnet damehåndballen, for det var svært mange som tok turen til Surnadal idrettshall i finværet søndag ettermiddag. Alt tyder på at Rindal sitt opphold i 5. divisjon blir svært kort, så sjansene er store for at det blir lokaloppgjør i 4.divisjon neste sesong.

Lagene møtes til ny treningskamp i Rindalshuset 11. september. 

kamp tribune.jpg
Godt publikumsoppmøte i Surnadal idrettshall

Har trent godt i sommer
Både Rindal og Surnadal har trent godt gjennom hele sommeren, og er godt forberedt til seriestarten om fire uker. Begge lag åpner med bortekamp søndag 25. september. Rindal møter Sokna, og Surnadal skal møte Flå. 

- Med unntak av tre uker sommerferie har vi trent flere økter hver uke siden sesongeslutt i vår. Vi er godt trent og målsetningen er å være blant de fire øverste lagene i avdelingen, sier trener for Surnadal, Ole Magnar Ulvund.

I fjor endte Surnadal til slutt på 3. plass på tabellen med like mange poeng som Sjetne på 2. plass, men med dårligere målforskjell. 

Rindal har vært uten damelag i noen år, og måtte dermed starte opp i regionens nye avdeling i 5. divisjon. Malin Gåsvand Løset er spillende trener på Rindal, og er ikke i tvil om at laget vil hevde seg i regionens laveste divisjon. 

- Vi har ei klar målsetning om å rykke opp. Vi består av en stor og treningsvillig gjeng som jeg har skikkelig tro på, sier Løset som så sent som i fjor spilte på 2.divisjonslaget til Utleira.

Rindal har ei fin blanding av unge 16-åringer og noen eldre med mer erfaring. Både Åse Børset, Janne Solem og Bente Rindal Kvendset har tatt på seg håndballskoene igjen. 

- Det er ei flott sammensatt treningsgruppe, og det er en fordel at vi har flere aldersgrupper med på laget. Vi trenger de med erfaring, sier Løset som håper og tror på lokaloppgjør mot Surnadal neste år.  

Rindal sesongen 15/16:
Eline Romundstad
Maren Trønsdal Lund
Jorunn Merete Kvande
Marie Lilleløkken
Bente Rindal Kvendset
Tonje Bjørnås
Malin Bjørnås
Anette Tørset 
Ida Julie Løset
Henny Gåsvand 
Nelly Skjølsvold 
Ida Moen 
Maren Halgunset 
Janne Solem
Reidun Kristine Grytbakk 
Thea Bolme
Tina Hovde
Åse Børset
Line Indergård
Kamilla Bakk Solligård
Malin Gåsvand Løset 

rindal d5 sesongen 16-17.jpg
Rindal D5

Surnadal sesongen 15/16:
Eirin Mogset
Gry Norshusstuen
Kine Bjørseth
Hildegunn Henden Dalsegg
Marhe Brauten
Hanne Boge
Elinor Sæterøy
Ingrid Kvendset Fiske
Mali Bæverfjord
Hanne Engdal Storholt (ute med skade)
Jorunn Engdal Storholt
Synnøve Strand
Ana Pimentel
Siv Helen Mikkelsen
Ane Vasskog
Berit Berset
Marte Dalsegg
Mari Vattøy

surnadal d4 sesongen 16-17.jpg
Surnadal D4

Kampfakta Surnadal - Rindal 25 - 26 ( 13 - 13 )

Surnadal:
Eirin Mogset 
Jorunn Engdal Storholt 3
Hanne Engdal Storholt 4
Gry Norshusstuen 5
Ingrid Kvendset Fiske 4
Hanne Boge 4
Ana Pimentel 1
Ane Vasskog 3
Elinor Sæterøy
Synnøve Strand
Siv Helen Mikkelsen 1
Mali Bæverfjord

Rindal:
Janne Solem
Maren Halgunset
Jorunn Merete Kvande
Malin Bjørnås 5
Line Indergård
Eline Romundstad 2
Malin Trønsdal Lund 1
Ida Moen
Malin Gåsvand Løset 8
Nelly Skjølsvold
Ida Julie Løset 2
Henny Elin Gåsvand
Kamilla Bakk Solligård 6
Åse Børset 2
Reidunn Kristine Grytbakk
Marie Lilleløkken

 

 

kamp2
kamp3
kamp4
kamp5
kamp6
kamp7
kamp eirin mogset
kamp eline romundstad
kamp hanne boge
kamp hanne boge2
kamp malin bjørnås
kamp malin bjørnås2
kamp siv helen mikkelsen
kamp1