Sildballkø

I kø for sildball

Sildballfestivalen i Rindal har 10-årsjubileum i år. Denne lørdagen ble det som vanlig lang kø foran sildballbordet i Rindalshuset. Arrangøren er godt fornøyd med besøket. 420 solgte porsjoner er ikke langt unna rekorden fra i fjor.

Det strømmet på med folk jevnt og trutt i de tre timene sildballbuffeten var åpen. Kokker og servitører jobbet som vanlig på spreng for å frakte maten fra kjøkkenet på Rindal helsetun til Rindalshuset, holde den varm, og få den på tallerkenene etter hvert som maten gikk unna. Til tider ble det litt venting, og da ble det lang kø. - Men ingen sure miner av den grunn!

Det er ikke bare rindalinger som setter pris på sildball. Det er også mange fra nabokommunene som passer på å få med seg dette årlige arrangementet. Sildballen smakte godt, som alltid, og det var nok mat til alle.

Per Morten Heggem.jpg
Per Morten Tørset Heggem har gledet seg lenge til Sildballfestivalen. Her er han i gang med sildballporsjon nummer to.
 

En standard sildballtallerken består av sildball, poteter, kålrot og flesk, men det er ulike ønsker når det gjelder tilbehør, Derfor er det mye å velge mellom, absolutt noe for enhver smak. Smør, sirup, strøsukker, sprøstekt løk og tyttebærsyltetøy er blant tilbehøret som brukes. - Og flatbrød, selvfølgelig. Det varierer også hva man vil ha å drikke til måltidet. På Silballfestivalen kan du velge rød eller gul saft, melk eller kulturmelk. 

DSC_0100.JPG

DSC_0096.jpg
Desserten står klar - for de som klarer å få ned mer etter et solid sildballmåltid.

DSC_0102.jpg
Det tok ikke lang tid før det begynte å fylles opp ved bordene.

DSC_0110.JPG
Sildballfestivalens grunnlegger Oddbjørn Heggem, Tølløv Heggem, Kristin Langli og Håken Heggem.


Det er Rindal IL som arrangerer Sildballfestivalen. Det begynte med en "vill" ide fra Oddbjørn Heggem for 10 år siden, og den årlige festivalen har utvilsomt blitt en suksess.

"Sildballgeneral" Oddbjørn Heggem forteller at det ble solgt ca 420 porsjoner i år. Det er han veldig godt fornøyd med. Det er ikke langt unna rekorden fra i fjor, da det ble solgt over 440 porsjoner.

Etter at sildballen var fortært tok mange turen innom Attanova for å få med seg foredraget til Tor Erik Jenstad.

Lørdag kveld blir det sildballpub i Torshall. Der blir det salg av stekt sildball, og Frode Haarstad spiller til dans.