EM2_1024x942

I kø for å levere korn hos Røv Mølle

Det er fine dager for kornbøndene i dalføret. Hos Norgesfôr Røv Mølle var det kø både onsdag og torsdag for å levere nytrøska korn. I nedre del av Surnadal var bøndene snart ferdige, mens en så vidt hadde kommet i gang i øvre del. - Det bør ikke bli meir regn no nei, smilte Lina Mogstad hos Røv Mølle onsdag.

Ola Tellesbø (fra venstre) i kø for å levere korn ved Røv Mølle - videre ser vi Magnus Mogstad, Steinar Ranes og Bjørnar Moen.

20% så langt
- Vi har ikke fått i hus meir enn 20 % av det vi skal ha så langt, sa Line Mogstad til Trollheimsporten. - Men det monner for kvar dag no uten regn, la ho til.

I kø med fulle kornlass traff vi Ola Tellesbø, Magnus Mogstad, Steinar Ranes og Bjønar Moen. - Dette er den beste dagen så langt for trøskinga, var de enige om onsdag. - Kornet er fint og står bra. Det er bra kvalitet, sa de, men det kan variere en del.

Et normalår
- Det blir nok et normalår, konkluderte veteranen Ola Tellesbø.

- Får vi godvær nå framover uten regn er det alle som trøsker, og da blir det brukbart, sier Lina Mogstad. Ho har korttidsminne, sier ho. Derfor synes ho det er sein kornhøst i år. Men jeg er vel bortskjemt, ler ho og er enig med Ola: - Det går mot et normalt år!

Norgesfôr Røv Mølle er medlem av Trollheimsporten. Bli medlem - klikk her. Alle medlemmer her.

Under den lange køa for levering.