Nyheim og Gussiås

Oppdatert!

Hotelldriften fortsetter under Vårsøg Resort AS

Bobestyrer og advokat Ole Erik Gussiås informerte onsdag pressen - og surnadalsordføreren - om Vårsøg hotells fremtidige skjebne. Vårsøg hotells driftsselskap er konkurs og et nytt selskap, Vårsøg Resort AS, er under stiftelse med Runar Menøy som daglig leder. All drift fortsetter som vanlig.

- Jeg gleder meg veldig til å fortsette som daglig leder i Vårsøg Resort AS, sier Runar Menøy på telefon til Trollheimsporten. Han har med seg Leif Storvik som styreleder inn i det nye selskapet. Menøy skryter av entusiastiske medarbeidere, gode eiere i spissen - og et flott hotell han er glad han har sluppet å stenge dørene til.

Han opplyser at ikke alle de 50 ansatte fra det konkursslåtte selskapet vil kunne være med videre over til det nye, og anslår at staben minskes med fem-seks stykker. Menøy begrunner det med et behov for å stramme inn på økonomien og kunne møte fremtidige utfordringer.

- Det ville vært uansvarlig av meg å ikke gjøre slike grep, sier Menøy.

 

Driftsselskapet gikk konkurs på bakgrunn av manglende betaling av forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift. Gussiås fikk opplyst at selskapet "ikke hadde penger til å betale".

De ca. 50 ansatte ved hotellet ble sagt opp fra boet, men Gussiås forteller at mange vil få seg ny jobb gjennom det nye driftsselskapet.

- Det er veldig positivt både for kommunen og for de ansatte at vi lyktes med å fortsette driften, sier Gussiås.

Det hadde nemlig vært et reelt alternativ å stanse driften i tilfelle bobestyrer Gussiås, styreleder Leif Storvik og administrerende direktør Menøy ikke hadde kommet frem til en løsning. 

Positivt er det nok også for de mange som skal arrangere konfirmasjon og festligheter på hotellet. Hotelldriften fortsetter altså som vanlig, men i regi av det nye driftsselskapet.

 

Det konkursslåtte driftsselskapet eide ingen aktiva eller verdier, kun forbruksartikler som mat og drikke. Varene er solgt til det nye driftsselskapet som nå er under stiftelse, men i første rekke går den rundt regnet halve millionen til Surnadal Sparebank i pant. Siden skal ansattes lønn etterkommes gjennom lønnsgaranti, noe som tilsvarer en million. Nå tilskriver Gussiås alle kreditorer som har krav i boet.