horndykker 1

Trollheimsporten og Naturmagasinet

Horndykkere ved Tjønna - 2008

- Spennende badegjester har dukket opp på Tjønna. Ikke bare en, men to horndykkere har hatt tilhold på Tjønna i vår og sommer. Kanskje har de reir i sivkanten en plass. Horndykkeren står på rødlista som en sterkt truet art, meldte Ola Eirik Bolme til Trollheimsporten 8. juni 2008. Mimringa fortsetter på Naturmagasinet 2008 fra gamle Porten og vi feirer ti år.

Populasjonen av hordykker er i utgangspunktet liten og er i sterk reduksjon. - Jeg vil henstille alle badere om å vise hensyn ved å holde aktiviteten konsenterert om badeplassene vest og øst og svømme/ro mest mulig rett over Tjønna, fortalte Ola Eirik Bolme Trollheimsportens lesere i juni 2008.

Trollheimsporten fortsetter å legge inn stoff fra "gamle" Porten og dette er tredje runde fra Naturmagasinet 2008 under Trollheimen på den burgunderrøde menylinja - der du finner om hordykkeren, som faktisk hekket ved TYjønna og kom igjen året etter i 2009 - da det trolig var to par som hekket. Det blir spennede å sjå om hornykkeren kommer tilbake i år igjen. Videre finner du om en lettvent kar og ... som plommen i egget, vår i rindal og piggtrådkjuke. Fra før er det lagt inn om traner i Aune, hoggorm i snø og "Såmmårti", rypene ved Storbekken og jerv i natt - sjekk 2008. Du finner også alt fra årene 200420052006 og 2007 fra "gamle" Trollheimsporten og i tillegg duyreliv og planteliv. God fornøyelse!

Nedenfor ser du fleire bilder av hordykkeren ved Igltjønna våren og sommeren 2008. Klikk på bilkdene og sjå dem større - klikk videre og sjå dem i en serie.

Horndykker_1
Foto: Ola Eirik Bolme.
Horndykker_2
Horndykker_3
horndykker 1