ragnhild og mari smevoll

Herlig revansje

3.divisjonslaget til Surnadal/Søya/Todalen tapte med tre mål på bortebane mot Eide/Omegn i vår. Torsdag kveld viste søstrene Ragnhild og Mari Smevoll (bildet) og de øvrige spillerne på damelaget ingen nåde, og vant hele 10 - 1!

Surnadal/Søya/Todalen er fortsatt ubeseiret på hjemmebane, og ligger på en fin 3. plass på tabellen. Træff/Elnesvågen/Gossen leder tabellen med sine 18 poeng, etterfulgt av Dahle med 16 poeng og Surnadal/Søya/Todalen med 13. Dahle påførte serieleder Træff/Elnesvågen/Gossen sesongens første tap torsdag kveld.

Overlegen seier
Etter en litt famlende start, der gjestene gikk opp i ledelsen 1 - 0 i det 8. spilleminutt, tok etter hvert hjemmelaget over det hele. Anna Fivelstad utlignet til 1 - 1 i det 12. minutt, og det var starten på en skikkelig målfest på Syltøran stadion. En god Ragnhild Smevoll økte ledelsen til 2 - 1 i det 14. spilleminutt, før Gine Fugelsøy økte til 3 - 1 drøye fem minutter senere. I løpet av de neste femten minuttene scoret Mari Smevoll to mål, Ragnhild Snekvik ett mål og som om ikke det var nok, satte en uheldig forsvarsspiller på Eide/Omegn ballen i eget mål. Til pause ledet Surnadal/Søya/Todalen hele 7 -1, og kampen var for lengst avgjort.

Andreomgangen ble litt jevnere, men hjemmelaget var likevel mange hakk bedre enn et svakt Eide/Omegn. Mari Smevoll la på til 8 - 1 i det 56. spilleminutt, og fulgte opp med sin fjerde scoring for kvelden kun fire minutter senere. Alice Naustbakk fikk æren av å avslutte scoringsballet, og Surnadal/Søya/Todalen vant til slutt kampen hele 10 - 1!

Ane Mogstad og Marte Næss jobbet godt

Viktig bidragsyter
Med sine 22 år, er Ragnhild Smevoll den klart eldste spillerne på et ungt lag. Hun er nyutdannet økonom, og har flyttet tilbake til Surnadal for å jobbe på AMFI og spille fotball for moderklubben etter flere år i eksil. Smevoll har blant annet spilt fem år for Sunndal, og det er ingen tvil om at laget yter godt av hennes erfaring og spilleforståelse. Torsdag kveld var hun hjernen bak mange av angrepene og flere av målene til Surnadal/Søya/Todalen.

- Det er utrolig artig å få spille i Surnadal igjen. Det er en herlig gjeng med mange unge talent. Kampen i dag var enveiskjøring, og jeg ble litt overrasket over at motstanderen var såpass svak. Artig med seier, smiler eldstesøster Smevoll.

Trener Arild Nerland hadde også god grunn til å smile etter kampen.

- Dette var veldig bra, og jeg er svært godt fornøyd med det jentene presterer. Vi har oppnådd det vi har ønsket så langt denne sesongen, sier Nerland som ikke tror opprykk blir et tema.

- Træff/Elnesvågen/Gossen er for overlegne til at opprykk blir aktuelt. Det er jeg rimelig sikker på.

Kampfakta Surnadal/Søya/Todalen - Eide/Omegn 10 - 1 ( 7 - 1 )