SOKNEPREST_550x640

Her er Surnadals nye sokneprest

Vidar Rygh (34 år) fra Oslo takket mandag ja til stillingen som sokneprest i Surnadal. Ordinasjonen skjer 30.oktober i Øye kirke, men Rygh har fått fullmakt fra biskopen til å praktisere allerede fra i dag
– Jeg får utføre alt en prest kan gjøre, unntatt vielse. Så allerede kommende uke skal jeg ha to begravelser. Rygh har mange slektninger i Surnadal, og er derfor godt kjent med bygda som nå blir hans arbeidsplass.

Vidar Rygh er nyutdannet fra universitetet i Oslo, og gleder seg til å ta fatt på sin arbeidskarriere – Det skal bli godt å forlate studentlivet til fordel for en tilværelse som arbeidstaker. Presteyrket er et mangfoldig yrke, og jeg gleder meg til å starte som prest her i bygda. Det er litt dobbel spenning med tanke på å starte i min første jobb, og i tillegg på et helt nytt sted. Men presten i Halsa, Erik Blomstrøm, skal være min mentor, så jeg er i trygge hender, sier Rygh som ikke er helt ukjent i bygda.
– Surnadal er fødestedet til min mor, og jeg har både besteforeldre, tante, onkler og søskenbarn her i bygda. I barndommen var jeg mye her på besøk, så jeg vet blant annet at dette er et sommer- og vinterparadis!

Rygh blir å treffe på kirkekontoret på Skei, og skal etter hvert flytte inn i presteboligen. Søndag 30.oktober er datoen for den formelle innsettelsen som sokneprest. Det skjer i Øye kirke.