Ole Solvik, Nils Stokke, Stian Bekken

Har vokst sakte men sikkert

Ole Solvik, daglig leder i Rindal Næringsforum, fortsetter sin runde med bedriftsbesøk, og torsdag gikk turen til El-Co AS.

Bildet over: Ole Solvik, Nils Stokke, og Stian Bekken.

El-installatørbedriften El-Co AS har eksistert siden 1991, da Nils Stokke sammen med to andre startet opp.

- Vi hadde en diskusjon rundt navnevalg når vi startet, og var innom blant annet Kabelkameratene før vi endte på El-Co, sier en humoristisk Stokke. - Det var et kort og greit navn som var lett å markedsføre.

På midten av 90-tallet begynte firmaet å vokse. og El-Co har siden vokst sakte men sikkert. I 2007 solgte de to andre seg ut av bedriften, mens Nils Stokke ble værende med Svorka som ny aksjeeier. Stokke eier nå 1/3 av selskapet, og er faglig leder og installatør. Stian Bekken ble på november 2017 ansatt som daglig leder. 

El-Co har nå hovedkontor i Rindal, med montørstasjoner i Meldal og Surnadal. Til sammen er de nå 25 ansatte, og omsatte i 2017 for 26 millioner kroner.

- Vi har en konstant utfordring med å skaffe nok fagfolk, sier Nils Stokke. - Vi har helt siden oppstarten vært opptatt av å rekruttere folk til yrket, og har kontinuerlig flere lærlinger med oss..

I fjor leide El-Co inn mye ekstern arbeidshjelp på grunn av stor arbeidsmengde, noe Stokke beskriver som et tapsprosjekt.

- Vi tar heller på et prosjekt og gjennomfører det med innleid hjelp og tap, enn å ta på noe som det viser seg at vi ikke klarer å gjennomføre.

Stokke sier de har mange hyttekunder i Rindal, i tillegg til landbruket. I Meldal er bolig- og hyttemarkedet størst, mens det i Surnadal er industrien og boligmarkedet som utgjør den største kundegruppen.

- I Rindal er blant annet Letthus en stor kunde, i tillegg til Rindalshytter og Lars Helgetun. På Pipelife i Surnadal har vi en fast person hele tiden. MøreTre, Amfi Surnadal, PreBo, Consto og Vibo er andre store kunder som vi setter stor pris på, forteller Stokke.

Som mange andre bedrifter opplever også El-Co konkurransen fra utenlandske aktører.

- Dette er som regel useriøse aktører uten noen slags form for godkjenning. Det fører til en ulovlig og brannfarlig installasjon, på kundens risiko.

El-Co ser likevel lyst på fremtiden, hvor målet er å ta enda flere markedsandeler. Stokke mener det grønne skiftet gir uendelige muligheter, og nevner både smarthusløsninger, elbil-lading og solcellepanel som viktige elementer for framtiden til bedriften.