#tidtilåbidra

Har du #tidtilåbidra?

Førstkommende lørdag arrangerer Rindal Vel sammen med Skigruppa og Turstigruppa i Rindal IL, dugnad rundt Tjønna og Tjønnaområdet. I den forbindelse ønsker de å invitere alle i kommunen som ønsker å ta i et tak for fellesskapet og nærmiljøet.

 

Anne Norli fra skigruppa, Elmer Talgø og Sigrun Bakken fra Rindal Vel, og Harald Solvik og Rune Løfald fra turstigruppa, har kombinert krefter denne uka for å gjennomføre en sosial og lystbetont dugnad. De understreker at det er en åpen invitasjon der dugnaden er ment for alle brukere av Tjønna og det utvidede Tjønnaområdet.

Skigruppa, turstigruppa og velet har hver sine interesseområder, men de understreker tydelig at det er hele bygda som skal føle eierskap til og gevinst av arbeidet. Uansett hvor i bygda man bor og hvilket området man føler sterkest tilhørighet til, er det viktig å bidra til fellesskapet. Leder i turstigruppa, Harald Solvik, sier at det som oftest er de lokale som er med på å utvikle friluftsområdene, og gir et godt eksempel i gapahuken i Furuhaugmarka. Selve bruken av slike tiltak strekker seg langt ut over beboerne i det tilhørende området. Engasjementet er altså lokalt, men gevinsten av frivillighetsarbeid strekker seg langt utover.

 

På lang sikt har gjengen et håp om å komme i kontakt med frivillige til ei ressursgruppe som kan møtes jevnlig for å ivareta og vedlikeholde friluftsområdene med turstier, løyper og anlegg. Denne ressursgruppa er ideelt sett satt sammen av personer med ulike kvalifikasjoner, med alt fra håndverkerkompetanse til bakelsstekingsekspertise, men fellesnevneren må være et engasjement for Rindal som helhet. Leder i Rindal Vel, Elmer Talgø, peker på Skimuseets venneforening som idealet og uttrykker ønske om erfaringsutveksling og samarbeid mellom gruppene for å sammen utvikle et sosialt og viljesterkt fellesskap.

 

På lørdag starter dugnaden kl. 10 og på programmet står vedlikehold, rydding og forbedring turstiene rundt Tjønna og områdene inntil den. Man samles så til felles lunsj på Skimuseet kl. 12, og dugnaden fortsetter igjen etter man har fylt på med energi.

Dugnaden og frivillighetsarbeidet er som nevnt et prosjekt som skal favne og gagne alle, fra barnevogntrillerne til rullatorbrukerne. De aller fleste rindalinger benytter seg av Tjønnaområdet, derfor håper ildsjelene og initiativtakerne til dugnaden at så mange som mulig setter av litt tid på lørdag for å ta i et tak for fellesskapet. Det er selvsagt også rom for alle denne dagen. Hver enkelt bidrar etter evne og ønske. Enten det er kaffekoking og bakelssteking, eller trefelling og kvistbæring.

 

Har du #tidtilåbidra? Meld din interesse til Anne Norli, eller helt enkelt – kom på dugnad. Hvis man ikke har mulighet til å delta på hele dugnaden på lørdag, er det absolutt mulig å komme direkte på lunsjen kl. 12 for en orientering om det å delta i det fremtidige og mer langsiktige frivillighetsarbeidet.