Picasa

Grim Røen på plass hos RBL

Grim Røen (41) er på plass som ny daglig leder hos Rindal Bil og Landbrukssenter (RBL) etter at Gro Løfaldli sa takk for seg i høst. Han er svært ydmyk over å kunne ta over som daglig leder og tror RBL fortsatt vil ha stor betydning for lokalsamfunna i både Rindal og Surnadal. Han tror heller ikke landbruksnæringa vil få mindre å bety framover. - Mat må vi ha hver dag, sier han.

De siste fem åra har Grim Røen vært hos Kvanne Industrier, der han har drevet en del med markedsføring for å få inn en breiere kundemasse. Ellers har han drevet med produktutvikling og vært innom alt fra produksjon til møte med bank.

- Her hos RBL blir det en litt anna måte å arbeide på, når sortement og innkjøpspriser stort sett er låst, mens vi forhandla om alt hos Kvanne, forteller han.

Friluftsmenneske
Av bakgrunn ellers tok han over heimgarden da han var 19 år gammel og har arbeidet som bonde i mange år. Nå er mjølkekvoten lagt til Mikkelsen Samdrift på Nordvik, som også driver jorda. Røen har også arbeidet som snekker et par år og har vært engasjert hos Røen Bygg i tillegg til Kvanne Industrier.

Ellers er han et friluftsmenneske og trener mye som rekreasjon. - Jeg prøver å komme meg ut hver eneste dag og føle på at jeg bruker kroppen, sier han og legger til at han liker godt å drive med downhill på ski. Rekreasjon kan også være ting å gjøre i forbindelse med garden, der han fortsatt bor.

Bredt spekter i RBL
Nå er det viktig for han å få de ansatte i RBL opp og fram. - RBL skal være en attraktiv plass å komme for å få hjelp. Vi er dyktige på mjølketransport og vi er alt nå i forhandlinger om ei ny rute vi håper å få på plass. Det vil gi to til tre nye arbeidsplasser, sier han. I dag er det 17 arbeidsplasser hos RBL, der det er ti tankbilsjåfører.

Samtidig driver RBL bredt. Foruten mjølketransport med tankbil er det butikk og landbruksverksted. - Utfordringene nå er å få verkstedet til å gå solid og framover skal vi arbeide med enda meir kundefokus, sier Grim Røen. Han innrømmer det er mye å sette seg inn i. - Samtidig ser jeg de store forventningene til RBL. De håper jeg vi kan oppfylle. Skal vi være attraktive må vi være bedre enn konkurrentene. Det skal vi greie, sier han og registrerer at mange kjører langt for å få god service. Derfor ser han ingen problemer med at folk fra nabokommunene skal komme hit til RBL.

Gangsti til sentrum
Røen er videre opptatt av å gjøre området rundt Sunna meir attraktivt, og gleder seg til Kul-Tur-Sti realiserer bru over elva og gangsti til sentrum. Sjøl kunne han ha tenkt seg bilveg, men ser det er urealistisk. - Uansett blir det bra med gangsti for å utvikle området med dagligvare, bil og landbrukssenter og Norsk Kvalitetsmat. Dette vil knytte Sunna nærmere sentrum - bare positivt, sier han.

Nå gjelder det å komme godt inn i jobben, ta kjeften og bringe rosen videre. - Jeg har inntrykk av at de som arbeider her er stolte og glade i arbeidsplassen sin, sier han og vil få med seg arbeidsfolket. - Det er tross alt de som må gjøre jobben, sier han og har god tru på ei solid framtid for Rindal Bil og Landbrukssenter, som fortsatt vil bli å finne på Trollheimsporten om enn i litt anna omfang.