Thor Gotaas_1024x1536

Gotaas og gamle opptak fra Sportsrevyen markerer Rindalsrennjubileum

Rindalsrennet arrangeres for 50. gang 18. desember. Jubileet markeres med en skikveld i Rindalshuset lørdag 17. desember. Der blir forfatter Thor Gotaas (bildet) hovedinnslaget. Han er utdannet folkeminnegransker og har gitt ut 16 bøker. På nettet er ikke Rindalsrennet av gammel dato - sjå kva vi fant:

Thor Gotaas er mest kjent som et foredragsfyrverkeri med stor evne til å sette et muntert blikk på skihistoria. Han har også tidligere besøkt Rindal for å samle stoff om bygdas skihistorie til sine bøker. Gotaas ble mye brukt i radio og TV i forbindelse med siste års Ski-VM med sine skianekdoter. Den siste boka han har skrevet er nyredigeringa av historien om langrenn i Norge - "Først i løypa" (til høyre).

 

Ellers vil nok to gamle innslag fra Sportsrevyen være interessante for mange. Til sammen vil det bli vist rundt 20 minutter fra Rindalsrennet i 1961 og fra Ski-NM i Rindal 1979.

 

Dessuten vil Edgar Landsem foredra om vår egen lokale skihistorie. Vi håper også å få besøk av noen store skipersonligheter som har deltatt i Rindalsrennet.

 

 

På nettet er ikke historia til Rindalsrennet gammel. Det eldste vi fant i 

arkivene til IK Rindals-Troll var fra resultatlista fra 2001. Den første bildereportasjen er fra rennet i 2003.

 

Fra det rennet ser du bilder nedover til venstre. Øverst Jo Sverre Sande på startstrek, Ragnhild Løfald og Stein Vidar Thun, vinner i 2003, sammen med vinner av junior - Lars Hol Moholdt. Til høyre vinner i fjor - Hallvard Løfald, Rindals-Troll.