Surnadal Sparebank 2

Godt resultat og styrket soliditet

Surnadal Sparebank oppnådde et resultat etter tap og før skatt på 23,7 millioner kroner per 2. kvartal mot 27,9 millioner kroner i samme periode i 2015.

Avkastningen på egenkapitalen er på 9,1 % etter skatt. Kjernekapitalen er styrket og bankens forretningskapital er nå på 5.716 millioner kroner.

- I 2015 hadde vi et historisk godt resultat, og vi har et noe svakere resultat hittil i år, enn i tilsvarende periode i fjor. Det reduserte resultatet skyldes noe lavere inntekt på grunn av lave renter og sterk konkurranse, samt høyere kostnader i forbindelse med investeringer for økt inntjening fremover. Vi oppnår god avkastning på egenkapitalen, noe som er viktig for våre nye eiere, kommenterer adm.banksjef Allan Troelsen i en pressemelding tirsdag.

Tap på utlån per 2. kvartal er på 1,4 millioner kroner, som er en del lavere en «normalnivå». Misligholdte og taputsatte lån er fremdeles på et meget lavt nivå historisk sett, som indikerer at det ikke forventes noen særlig økning i tapene utover året.  

- Gode resultater for banken er avgjørende for å sikre at Surnadal Sparebank også i fremtiden skal være en solid og god lokal sparebank for våre kunder, eiere, lokalsamfunnet og regionen, fortsetter Troelsen.  

Banken opplever meget god innskuddsvekst med en økning på 290 millioner, eller 11,1 % siste 12 måneder. Utlånsveksten er noe lavere hittil i 2016 enn den har vært de siste årene, men er likevel på solide 332 millioner eller 7,3 % siste 12 måneder.   

- I tillegg til gode resultater, har vi de siste årene lagt ned mye innsats i å utvikle oss, og vi gjennomfører løpende mange interne forbedringstiltak. Disse tiltakene skal bidra til at vi fortsatt skal styrke vår posisjon og være den beste banken for våre kunder. I den forbindelse er Eika meget viktig. Gjennom samarbeidet i Eika Alliansen og med finanskonsernet Eika Gruppen AS får vi tilført et fullverdig spekter av finansprodukter og kompetansehevende tjenester, i tillegg til komplett plattform for bankinfrastruktur som inkluderer IT og betalingsformidling, avslutter Troelsen.  

For å sikre videre vekst og utvikling, og imøtekomme strengere krav fra myndighetene har banken gjennomført en førstegangsemisjon der i alt 332 nye eiere har tegnet 565.345 egenkapitalbevis. Dette gir en eierandelskapital på 57 millioner. Med dette er bankens egenkapital pr. 2 kvartal på 438 millioner.