God mesterskapstart i friidrett

Mathilde Eidnes Bakken deltok på Ungdomsmesterskap i friidrett i Sandnes i helga, og gjorde en god innsats i spyd og kulestøt i J15, i sitt første store mesterskap.

Eidnes Bakkens resultater er helt opp imot maks av den formen hun er i, skriver Rindal IL Friidrett på sine Facebook-sider.

Lørdag kastet hun spyd (500g) og ble nummer 5 av 8 deltakere, helt i tråd med utøvernes perser på forhånd. Persen fra i vår er på 30,62. Lengstekastet, 28,71, oppnådde hun i siste omgang, etter å ha gjennomført den beste spydserien i høst.

Søndag sto kulestøt (3 kg) på programmet. Eidnes Bakken har pers på 9,50, noe som er helt identisk med kvalifiseringskravet til UM. Dermed var hun i teorien svakest i klassen, men kom seg til finaleomganger. Det skjerpet tydeligvis, for i de tre siste omgangene oppnådde hun 9,36-9,34-9,37. Dette var likevel 7 cm for kort til å rykke opp på resultatlista.  Det er kun da hun satte persen på 9,50 at hun har støtt lengre enn de tre kastene i finaleomgangene. Hun hadde som mål å komme til finaleomgangene, og er plasseringsmessig godt fornøyd, melder Rindal IL Friidrett.

God start for Mathilde som mesterskapsutøver, og mange erfaringer å ta med seg videre!

Mathilde Eidnes Bakken foto Rindal IL friidrett.jpg

Mathilde Eidnes Bakken UM 2016 foto Rindal IL friidrett.jpg

Bilder: Rindal IL Friidrett.