give me5

Give me 5 byr på folkemusikk

Torsdag 22. mars er det duket for Give me 5 ved Surnadal Kulturhus. Årets tema er folkemusikk fra Nordmøre samt sanger fra Henning Sommerro sine utgivelser.

Bildet over: Anne Kleivset i full gang med innøving av sang og bevegelse sammen med 5.trinnet ved skolene i Siurnadal.

Give me 5 er et prosjekt der alle elevene i Surnadal kommune skal opptre sammen med en kjent artist. De skal bygge vennskap og glede gjennom musikken, forteller musikklærer ved Øye skule, Torgeir Bitnes. Og i år skal 65 elever fra 5. trinnet entre scenen sammen med Henning Sommerro og Anne Kleivset.

Da Trollheimsporten var innom Øye skole var elevene samlet til første øving og Anne Kleivset og Torgeir Bitnes var godt i gang med innøving av både sang og bevegelser. Begge er enige om at Give me 5 er et fint samarbeidsprosjekt. Det skaper samhørighet, mener de.

Bitnes forteller at han allerede i påsken i fjor, bestemte at prosjektet måtte ha tilhørighet til Henning Sommerro og kulturarven vår. Anne Kleivset som jobber med sang i alle former, blant annet folkemusikk, gregoriansk musikk, opera, mannskor, musicals, og med folk i alle aldre synes dette er et fint prosjekt. Hun liker godt å jobbe med barn i denne aldersgruppen. - De er litt midt i mellom barn og ungdom sier hun, og ikke helt vant til å synge folkemusikk heller.

Det vil bli et par øvinger til før opptreden den 22. mars forteller Bitnes og Kleivset. Og de håper at så mange som mulig vil ta turen innom kulturhuset den dagen.

give me5.3.png

give me5.4.png

give me 5.5.png

give me 5.6.png

give me5.2.png