Gaupe 1_1024x995

Ressurskomiteen ønsker ikke yngling av gaupe

Gaupespor langs Almbergskleiva

De siste dagene har vi kunnet observere gaupespor langs Almbergskleiva. De starter ved Slagvollbakken og går i fleire hundre meter nedover mot Surnadal. De var ikke heilt ferske da vi fotograferte disse her en dag, men det er ingen tvil - spora er svært karakteristiske. I en høringsuttalelse ønsker ikke ressurskomiteen i Rindal yngling av gaupe i kommunen.

Gaupespora er ikke heilt ferske, men det er ingen tvil. Les meir om gaupa på Wikipedia her.

Ønsker ikke yngling av gaupe
Ressurskomiteen har hatt høringa til den reviderte forvaltningsplanen for store rovdyr i region 6 til behandling. Region 6 omfatter kommunene i Møre og Romsdal og Sør- og Nord-Trøndelag. I den nye forvaltningsplanen er det lagt opp til yngling av gaupe i deler av Rindal kommune. Dette ønsker ressurskomiteen å endre av frykt for at det vil føre til tap av beitedyr. Derfor vedtok ressurskomiteen enstemmig å påpeike at det ikke ønskes yngling av gaupe i Rindal i sin høringsuttalelse.

Har du sett eller opplevd noe spesielt - send bilder til Trollheimsporten og del det med fleire - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Under ser du bilder først av gaupespor, så av en daud rødrev i vegkanten - trolig påkjørt. Han kom fort bort. Meir om Mikkel rev på Wikipedia her.