Picasa

Optimistkonferansen 2016

Gamle tradisjoner i møte med ny design

Optimistkonferansen arrangeres i år for 8. gang i Rindal! Det en breddekonferanse for alle optimister – og for de som vil bli det! Hovedtemaet i år er gamle tradisjoner i møte med ny design.

Optimistkonferanse logo_690x628.png

Årets Optimistkonferanse går som vanlig under Kulturvøkku, i år på onsdag 6. juli kl. 12.30 - 17.30 – midt i årets Kulturvøkku.

- Vi ønsker å motivere hverandre til å "stå på" og bevare optimismen, sa Morten Møller under presentasjonen av årets program. Motivasjon og positiv «stå på-vilje» har alltid vært sentralt for Optimistkonferansen.

- Optimistkonferansen er for alle samfunnsaktører i et lokalsamfunn! Vi er alle i samme båt, og må trekke i lag for felles utvikling og framtidsoptimisme, sa han videre.

Arrangøren har god erfaring med denne konferansen, og tidligere konferanser har hatt mellom 150 og 200 deltakere fra hele regionen.

I år blir det ekstra fokus på næringsutvikling med utgangspunkt i møtet mellom gamle tradisjoner og nyskaping og ny design. Er det et satsningsområde for framtidig distriktsnæring?

To personer er spesielt henta inn for å belyse dette temaet.
steinar 1_250x373.jpg


Steinar S.a_250x333.jpgDet er Steinar Skjerdingstad (t.v) – tidligere daglig leder i Rindalshytter og en av gründerne bak nye Budalstolen. Temaet hans er «Budalstolen og Rindalshytter – fra tradisjon til nyskaping og designikon». Vi får historien om en oppstartsbedrift og om nyutvikling av en tradisjonsbedrift der vi kjenner Rindalshytters nye hyttemodell i serien «Lysthus».
 

Steinar Kvam (t.h.) er gründer og daglig leder av Inderøy Gårdsbryggeri. «Kolles e de mule» - vi får høre tankene bak og historien om gründerbedriften på heimgarden Kvam Østre.
 

Else-May Botten_690x462_cropped_242x164.jpgElse-May Botten (t.h.) er stortingspolitiker fra Møre og Romsdal, medlem av Stortingets Næringskomite. Temaet hennes blir «Moderne næring tufta på lokale tradisjoner – er det noe å satse på?»

Roger_250x261.jpg

Det er også tradisjon for et motivasjonsforedrag. I år er det Roger Finjord (t.v.) – landslagssjef for kvinnelandslaget i fotball som tar seg av det. Motivasjonsforedraget «Best forberedt» handler om røtter, stolthet og identitet. Finjord er et fyrverkeri av en foredragsholder, ryktes det!

 

Et par andre innslag er under arbeid, noe arbeidsgruppa kommer tilbake til seinere. Det gjelder også mulige andre programendringer.

Petter Baalsrud cropped.jpg

 

 Årets konferansier er lokal, Petter A. Baalsrud – lokalpolitiker og medlemssjef i Tine.

 

Dette er en 5 timers konferanse. Da må det være matpause, og den er en del av programmet. 

Mat blir servert av den lokale bedrifta «3 venner», og det blir smaksprøver fra Inderøy Gårdbryggeri, som også brygger alkoholfritt øl. Noen skal jo kjøre heim.

Arbeidsgruppa 2016_690x457.jpg

Marit Mogset hadde med seg en 3D-print av en Budalstol fra printeren hos El-Watch der ho arbeider. Denne prototypen tok det ca 10 timer å printe ut. Kanskje blir det printa en stol til under konferansen?

Budalstol IMGP4684_690x460.jpg

Alle konferansedeltakerne deltar i trekking av en Budalstol – sller kanskje to.

En annen fast programpost er utdeling av Rindal Sparebanks Motivasjonspris. Den går til en person eller ei bedrift som fortjener en ekstra motivasjon, og den er på 10 000 kroner for enkeltperson og 25 000 kr for bedrift.

Arbeidsgruppa for Optimistkonferansen består av Anne Norli, Marit Mogset, Sivert Dombu og Morten Møller, og det er Rindal kommune og Rindal Sparebank som står bak arrangementet. Formålet er å dyrke optimismen som drivkraft og beslutningsgrunnlag for lokal utvikling.

Opptimistkonferansen er støtta av Lokalt Løft, Vibo Entreprenør og Svorka Energi i tillegg til arrangørene.

Arbeidsgruppa oppfordrer til slutt næringslivet i regionen til å gi ansatte fri for å delta i denne Optimistkonferansen.

Optimistkonferanse logo_690x628.png