Rindal Sparebank - Illustrasjonsfoto

Går imot strømmen - satser på nyetablering i Trondheim

I en pressemelding fredag offentliggjør Rindal Sparebank at de etablerer et nytt avdelingskontor i Trondheim i løpet av 2016. Avdelingskontoret blir lokalisert på Grilstad Marina, og banken velger derfor en etablering i en bydel i Trondheim med sterk vekst. Det lyses ut to stillinger til å betjene avdelingskontoret i første omgang.

Rindal Sparebank går altså imot strømmen og satser nå på en nyetablering i Trondheim, hvor banken allerede har en betydelig kundemasse. 

Rindal Sparebank har lagt fram et godt årsresultat for 2015 på 17,1 mill. før skatt, og har hatt en vekst på 8,2 % i utlån og 9,2 % i innskudd i 2015. Banken er en av de minste bankene i Midt-Norge med en forvaltningskapital på ca. 1,5 mrd., men med en ren kjernekapitaldekning på 24,2 %, er Rindal Sparebank samtidig en av de mest solide bankene i Norge. Banken er derfor svært godt kapitalisert, og har ambisjoner om en vekst i personkundemarkedet i Trondheim de kommende år.

Rindal Sparebank er medeier i Trondheim Aktiv Eiendomsmegling sammen med 9 andre lokale Eika-banker i Sør-Trøndelag, og etableringen av et nytt avdelingskontor vil skjer i tett samarbeid med bankens meglerkontor. Flere lokalbanker i Eika-alliansen velger en annen strategi enn de store bankene som varsler nedleggelse av filialer og avdelingskontor, og mange Eika-banker har etablerte flere nye kontorer i 2015.

Lokal tilstedeværelse med faglig tyngde i rådgivningen står sentralt i Rindal Sparebank, i tillegg satses det tungt på en digital utvikling for å møte økte krav til effektiv bankdrift og økt konkurranse i bankmarkedet.

 

Stillingene som avdelingsleder og kunderådgiver blir annonsert på Trollheimsporten fra lørdag 6. februar. På finn.no kan du allerede nå lese om stillingene.

 

Foto: Rindal Sparebank