Ola T Heggem crop april 2016 4

Frykter reduserte inntekter til kraftkommunene

Eiendomsskatt på kraftanlegg utgjør en betydelig del av eiendomsskattegrunnlaget for mange kommuner i vårt distrikt. I statsbudsjettet for 2017 varsles en økning av grunnrenteskattesatsen, et forslag som vil føre til reduserte inntekter til kommuner med kraftanlegg.

Ola T. Heggem, ordfører i Rindal, er landsstyremedlem i Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK). Han er bekymret for forslaget om økning av grunnrentesatsen.

- Resultatet av dette forslaget er økte skatteinntekter til staten og reduserte inntekter til kommuner med kraftanlegg, sier han.

Landsstyret i LVK er svært kritiske til forslaget, og gir uttrykk for dette i et brev som ble sendt til finanskomiteen på Stortinget tirsdag.

"I Statsbudsjettet for 2017 varsler Regjeringen en økning av grunnrenteskattesatsen med 1,3 %. Begrunnelsen er at man ønsker å kompensere for skattebortfallet som følger av redusert sats for selskapskatten. Kraftbransjen og Energi Norge er kritiske til forslaget, som påstås å være til hinder for utbygging av fornybar energi," heter det blant annet i brevet.

Tidens Krav skriver mer utfyllende om saken: Kraftkommuner frykter inntektsfall


Bildet over: Ola T Heggem (arkivfoto)