Morten Møller Sivert Dombu Anne Norli og Marit Mogset

Optimistkonferansen 2015

Foredragsholderne er klare

Nå er det endelig klart at det blir Optimistkonferanse i Rindal i år også. Komiteen for Optimistkonferansen er svært godt fornøyd med et fint knippe av foredragsholdere, mange av dem med lokal tilknytning. I år blir det blant annet skråblikk på kommunestruktur, og forholdet mellom bygd og by.

Optimistkonferansen 2015 arrangeres i Rindalshuset 1. juli 2015 kl 12.30 - 17.30. Dette er et samlingssted for alle optimister, og de som vil bli det. Konferansen er ikke bare en næringslivskonferanse, men ment for alle samfunnsaktører i et lokalsamfunn.

Også i år er Optimistkonferansen en del av Kulturvøkku, og programmet for Kulturvøkku 2015 blir publisert tidlig i neste uke.

Komiteen for årets Optimistkonferanse består av Morten Møller og Sivert Dombu fra Rindal kommune, Anne Norli fra Rindal Sparebank og Marit Mogset fra Rindal Næringsforum. De har valgt å sette fokus på motivasjon og ståpåvilje, nok en gang.

I år settes det blant annet fokus på kommunestruktur, og forholdet bygd og by. Komiteeen kan presentere foredragsholdere som har brukt sitt optimistiske grunnsyn i sin karriere, og deltagere som kanskje vil gi oss et skråblikk på mindre kommuners muligheter og utfordringer. Mange av årets foredragsholdere har lokal tilknytning.


Dette er årets foredragsholdere:

Kjetil Halle crop.jpg



Kjetil Halle er daglig leder i El-Watch AS i Rindal. Han er tidligere banksjef i Sparebank1 SMN. Kjetil Halle vil fortelle om bedriften El-Watch AS, hva bedriften driver med og deres fremtidsutsikter. Han vil fortelle om hvordan El-Watch AS fungerer som en ekspansiv bedrift i et lite bygdesamfunn.


Kjetil Halle (arkivfoto)

 







Astrid Meland.foto VG crop.jpg



Astrid Meland er kommentator i VG, og tidligere journalist i  Dagbladet. Astrid Meland er opprinnelig fra Rindal. Hun har bodd i Oslo i mange år, og har nå flyttet tilbake til vårt distrikt. Hun vil sette skråblikk på forholdet bygd - by. Hun trekker fram hva som er bygdas sterke sider, og framtidige utfordringer og muligheter i et bygdesamfunn.


Astrid Meland (foto:VG)

 

 

 

 



Bilde Marianne Meløy 2.foto GT Nergaard.jpg
Marianne Meløy (foto: GT Nergaard/Trøndelag Teater)

Marianne Meløy er skuespiller ved Trøndelag Teater, skribent og kåsør. Hun er tidligere journalist i NRK. Marianne Meløy vil holde et kåseri rundt små kommuner, kommunestruktur og liv på bygda.


Vegard Heggem crop.jpg



Vegard Heggem er eier og driver av Aunan Lodge i Rennebu, som tilbyr opplevelser med utgangspunkt i laksefiske, vakker natur og lokal mat. Vegard Heggem er tidligere profesjonell fotballspiller, og vil fortelle om overgangen fra fotballiv til næringslivsgrunder. Han setter fokus på næringssatsing i en distriktskommune.


Vegard Heggem (arkivfoto)



 






Ståle Økland.farge. foto Paal Audestad mindre.jpg



Ståle Økland er trendekspert, forfatter og foredragsholder. Han kommer med foredraget "Tenk som en rockestjerne - framtidens ledelse".

Komiteen tror at dette vil treffe både ansatte og ledere i Rindalsbedriftene. De har hørt mye bra om Ståle Økland sine foredrag.


Ståle Økland (foto: Paal Audestad)







Otto Ulseth.farge.ny_300x336.jpg



Otto Ulseth blir konferansier på Optimistkonferansen, i år som i fjor. Otto Ulseth er journalist, forfatter og tidligere fotballtrener. Han er ansatt i kompetansehuset Avantas. Otto Ulseth deltok først på Optimistkonferansen som foredragsholder, og han har vært i Rindal i mange sammenhenger. Han kjenner derfor både Rindal og Optimistkonferansen godt fra før.


Otto Ulseth

 

 

 




Optimistkonferansen i Rindal har alltid hatt fin blanding av alvor og humor, og slik blir det denne gangen også. Komiteen synes de har lyktes godt med å få til et program som passer for de fleste. De ønsker å dyrke optimismen som en drivkraft og beslutningsggrunnlag for lokal utvikling. Dette skal være en breddekonferansen for de som ønsker å få litt påfyll.

I år blir Optimistkonferansen arrangert for sjuende gang. Den har vært arrangert kontinuerlig, bare med unntak av 2013. Da tok man en pause etter 5 år.

Komiteen håper at det gode samarbeidet med regionens bedrifter fortsetter. De oppfordrer bedriftene til å ha redusert bemanning denne dagen, og sende flest mulig av sine ansatte på konferansen. Den varer jo bare en halv dag.

Som i tidligere år vil det bli litt ekstra underholdning, og mat fra lokale leverandører.

Rindal Sparebank er medarrangør, og har valgt å bruke denne anledningen til å dele ut Rindal Sparebanks motivasjonspris.


Optimistkonferansen har blitt en god tradisjon i Rindal, og har alltid vært gjennomført med suksess. Sett av dagen 1. juli til Optimistkonferansen!