Sammenslåing

Folket vil ha sammenslåing

Surnadalingene har sagt sitt i kommunereformen: 61,3% ønsker at Surnadal, Rindal og Halsa sammen danner en ny kommune. Ordfører og leder i valgstyret Lilly Gunn Nyheim mener at kommunestyret har fått en klar beskjed fra folket, men er skuffet over den lave valgdeltagelsen på kun 32,5%.

Halsa har også gjennomført folkeavstemming i dag. Der ble samtidig resultatene fra innbyggerundersøkelsen klare mandag kveld. Halsaordfører Ola Rognskog sier til tk.no at det er en liten tendens til at innbyggerne i Halsa ser nordover, da sammenslåing med Aure, Hemne og Snillfjord var alternativet som fikk høyest score. Alternativet hvor Halsa består som egen kommune fikk nest høyest score, og alternativet med Surnadal og Rindal fikk tredje høyest score. Tidens Krav opplyser senere mandag kveld at resultatet fra folkeavstemminga speiler innbyggerundersøkelsen. Halsas resultater kan derfor bety at surnadalingenes ønske er fåfengt. I intensjonsavtalen står det nemlig spesifikt at et nei fra en av de tre kommunene betyr at sammenslåingsalternativet Halsa, Surnadal og Rindal ikke blir gjennomført.

I Rindal blir det ikke folkeavstemming før om en drøy måned.

Ordfører Nyheim har ingen kommentarer til resultatet foreløpig, men ordførerne på Nordmøre samles på Tingvoll tirsdag for å gi sine uttalelser.

 

Det er til syvende og sist kommunestyret som skal gjøre det endelige vedtaket 16. juni.