IMG_5232_267x400

Flammepustende barnesjef

Sjef over alle sjefer Asgeir Borgermoen gjorde stor suksess med sitt barneshow på Skogan gård og Norsk Vandrefestival torsdag kveld. Han kunne servere et engasjerende show med både sang, litt dans, sjonglering og til og med flammepusting! Han fortalte om hvordan han hadde lekt i naturen som barn og at en helst skal være ute og leke seg.

- Når jeg gjør sånn her, roper og skriker dere alt dere kan! Asgeir Borgermoen løfter armene i været, og plutselig er barna i tipien på Skogan gård alle foreldres og barnehageansattes mareritt. Men det er bare på gøy.

Det ser ut til at barna stortrives under Borgermoens show, for mannen har både scene- og barnetekke. Barna ler høyt når han skjærer grimaser og forteller om at han ville bli en bom eller en stortromme da han var liten, og de rocker med når han gjennomfører Elvisinspirerte musikknummer. 

Asgeir synger sanger om det å leke seg ute, og bare være barn, noe som ikke nødvendigvis er en selvfølge i dag. Men også mammaer får en velfortjent sang; - Mammaer kjøper godteri, så det er viktig å smiske, spøkte Asgeir.

Et av de mest imponerende elementene i forestillingen, var oppvisningen av Asgeirs fakirkunster. Ikke bare kan han sjonglere med tre sitroner av gangen, men han kan også puste flammer, noe han lærte etter å ha bodd sammen med en omreisende sirkustrupp i 6-7 år. Med streng beskjed om at det bare er et fåtall fakirer i hele verden som får lov til å puste flammer, og at det er viktig å være forsiktig med ild, demonstrerte han imponerende flammekunst inne i tipien, til stor begeistrig. Hele kalaset avsluttes med at alle må opp og danse til en rockesang, - til og med de voksne, som så ut til å kose seg nesten like mye som barna!