Picasa

Fint besøk i pelsdyrfarm

Under sitt besøk i dalføret onsdag rakk stortingsrepresentant Else May Botten et besøk i pelsdyrfarmen til Arnfinn Eriksen i Storslettet i Rindal. Dermed fikk ho se denne distriktsnæringa på nært hold.

IMGP2858_690x457.jpg
Pelsdyroppdretter Arnfinn Eriksen er glad for å få besøk og muligheter for å informere politikerne Else May Botten (t.v.), stortingsrepresentant for Ap og medlem av Næringskomitéen og ordfører Lilly Gunn Nyheim, Surnadal

Det var første gangen Botten var på besøk i en pelsdyfarm, og ho tok tydelig imot all den opplysninga og kunnskapen Eriksen og pensjonert pelsdyroppdretter fra Tingvoll, Erik Stølan, hadde å by på.

Arbeiderpartiet har landsmøtevedtak på at pelsdyrnæringa skal avvikles over tid. Holdningen til pelsdyrnæringa i Norge er delt mellom by og distrikt. Informasjon i media har slett ikke vært på pelsdyrnæringa si side, noe pelsdyroppdretterne i Storslettet beklaga sterkt. Denne holdninga er det krevende å snu.

Det er lett å få sympati med sjuke dyr, men sjuke dyr finnes i alt husdyrhold. Kjæledyr bli også sjuke. Sjuke dyr får behandling, og pelsdyroppdretterne er opplært til det. Pelsdyrfarmene har også flere faste besøk gjennom året av veterinær.

IMGP2854_690x403.jpg
Pelsdyrfarmen i Storslettet har både rev og mink.

Næringa i Norge har ei svært positiv utvikling når det gjelder dyrevelferd, og Mattilsynet har jevnlige kontroller. De kommer både på varsla og uvarsla besøk i farmene. 

- Vi ser ikke på besøk fra Mattilsynet som noe problem, sier Arnfinn Eriksen. Han har bare positive erfaringer med Mattilsynet.

IMGP2850_690x473.jpg
Minken var nysgjerrig på damehender.

Pelsdyroppdretterne er nå inne i en roligere periode etter pelsinga og før paringa. Til våren mangedobles antallet liv i burene. Da blir det ei travel tid igjen.

IMGP2849_690x511.jpg

IMGP2857_690x382.jpg
Arnfinn Eriksen ser gjerne at flere politikere tar seg tid til å besøke pelsdyrfarmer. 

Tekst/foto: OleT- alle fotorettigheter.