Tirsdag
Tirsdag Lettskyet
16°
Lettskyet
Svak vind
Onsdag
Onsdag Klarvær
16°
Klarvær
Lett bris
Fjorddag

Fin Fjorddag i Bøfjorden

Godt vær, om ikke akkurat solskinn, gjorde at mange kom og deltok på fjorddagen i Bøfjorden. Sundbåten Framnæs var tradisjonen tro på plass, i tillegg til at også sundbåten Rapp tok turen innom Bøfjorden denne dagen. Redningsskøyta Christiansund kom på overraskende besøk og fulgte Framnæs på sitt cruise rundt Åsskardfjorden, til stor glede for alle som deltok.

Bildet over: Sundbåten Framnæs på sitt årlige besøk i Bøfjorden på Fjorddag.

I tilleg til båtcruise og et yrende båtliv, var det også mulighet til å få kjøpt seg kaffe og kaker på den gamle kassefabrikken "Saga". Kirkebåten "Hjelmkonnå" fikk selskap av den ærverdige "Fosnabåten", som opprinnelig kommer fra Heggem i Bøfjorden. Og mange var ute på sjøen med sine private båter, enten for å fiske, eller rett og slett for å nyte båtlivet på en fin dag.

Turen med Framnæs som gikk fra Bø til Åsskard, og tilbake ble guidet av Bernt Bøe. Tema var sjøliv og kirkefart, og Bernt Bøe som har stor historisk kunnskap om loalmiljøet og er en god formidler, gjorde den to timer lange turen både interessant og morsom. 

Fjorddag3.jpg
Den gamle redningsskøyta Christiansund kom på et overraskende men velkomment besøk.
Fjorddag4.jpg
Sundbåten Rapp var på annet oppdrag i fjorden, men passet på å legge det til Fjorddagen, til alles glede.
Fjorddag5.jpg
Ikke hver dag at kaia ved butikken i Ilabukta har så flott besøk.
Fjorddag6.jpg
Denne blidspente gjengen kom roende fra Heggem og over fjorden med den flotte "Fosnabåten" som opprinnelig kom fra Heggem og som var bygd av legendariske "Ola Sakså" for ca 140 årsiden. Fra venstre:  Ove Åge Grimsmo, Tanja Heggem Grimsmo, Nora Vetleseter Bøe og Nonnon Heggem.
Fjorddag7.jpg
Kirkebåten Hjelmkonnå var ikke helt tett ednda, så det hadde blitt en del øsing på roturen fra Åsskard til Bø.
Fjorddag8.jpg
May Iren Dønheim Hovde, fra venstre,har tatt seg en liten pause fra butikken som nå i sommer også har åpent på søndager. Hun benyttet sammen med Eva Dønheim, anledningen til å kjøpe seg kaffe og kake hos kafeen på Saga.
Fjorddag9.jpg
Kaffeen på Saga ble bestyrt av disse flinke damene. Fra venstre: Kari Bøklepp, Magnhild Hustad Bøe, Gunvor Bøe og Oddny Hendset.
Fjorddag14.jpg
Åshild og Roar Jørgensen bor i Trondheim, men har hytte i Bøfjorden. De koser seg på fjordcruise.
Fjorddag15.jpg
Kaffe og kaker var det også mulig å få kjøpt på Framnæs.
Fjorddag16.jpg
Odd Kværnes er fast kaptein på Framnæs.
Fjorddag18.jpg
Fjorddag19.jpg
Fjorddag20.jpg
Åsskard kyrkje. Bernt Bøe kunne fortelle at det er mange timers dugnadsarbeide som er lagt ned her, og bare kyrkjekoret har siden 1975 bidratt med dugnadstimer til en verdi på over 15 millioner kroner! 
Fjorddag21.jpg
Maskinisten har full kontroll.

Fjorddag23.jpg
Åsskardfjorden er et fint hytteområde, og på antall naust er det lett å se at her må det være mange hytter.
Fjorddag27.jpg
Brua mellom Bølandet og Settemsøran ble bygget i 1964. Under nyttårsorkanen i 1992 ble den knust, men gjenoppbygd samme høst.
Fjorddag24.jpg
Fjorddag26.jpg
Brua er også et populært fiskested.
Fjorddag28.jpg
Fjorddag29.jpg
Fjorddag30.jpg
Fjorddag31.jpg
Fjorddag34.jpg
Fra venstre Bernt Bøe, Einar Sæter og kaptein Odd Kværnes.

Fjorddagen ble avsluttet på sjøbruksmuseet hvor Terje Holm orienterte om den nystifta vennefotreninga for "Framnæs" og oppfordra bøfjordingar og andre til å støtte drifta av båten.
Skipsingeniør Einar Sæter viste på ein interessant måte hvordan museets  "halvmodellar" av seilskuter og andre fartøy dannet grunnlaget for skipsbygginga i gamle dager.

Fjorddag36.png
Framnæs-entusiastane Einar Sæter (t.v.) og Terje Holm. De står med halvmodellen av "Senjagutten", som Magnus Aasgaard (Sætervik) var mester for - på verftet i Ilabukta 1946.
 

  

Tips en venn Skriv ut