elnesvågen bjørnar dalsegg1

Må spille i Sunnmørsserien - mister Dalsegg Sæter

Fikk ikke ønsket sitt oppfylt

Surnadals nyopprykkede 3. divisjonslag må spille i Sunnmørsserien sammen med lag som Sogndal, Florø og Stryn. Det betyr at de mister sin viktigste spiller, Bjørnar Dalsegg Sæter. 

NFF presenterte avdelingsoppsettet for 3. divisjon lørdag ettermiddag, og Surnadal havnet som fryktet i Sunnmørsavdelingen (avdeling 8) sammen med følgende lag: Rollon, Aalesund 2, Herd, Spjelkavik, Volda, Bergsøy, Hødd 2, Florø 2, Sogndal 2, Stryn, Fjøra, Træff og Kristiansund.

Daglig leder i Surnadal fotball, Øystein Hjelle Bondhus, er svært skuffet over at klubben ikke fikk ønsket sitt oppfylt om å få spille i Trønderserien. Bondhus og Olav Smevoll tok turen til Oslo i oktober for å snakke med Rune Pedersen i NFF som er seksjonsleder for kampadministrasjon. Til ingen nytte.

- Det var ikke dette vi håpet på. Vi forlot Oslo med et inntrykk av at de forstod problemstillingen vår. Jeg skjønner ta de har mange hensyn å ta, men jeg føler at Surnadal har fått sin del av uheldige avdelingsoppsett de siste årene, og at det nå var vår tur til å komme positivt ut av det, sier Bondhus som har reknet ut at dette oppsettet medfører 64 ferjeturer og 6261 kilometer reisevei på èn sesong!

Selv om skuffelsen er stor, ser ikke Bondhus bare ulemper med oppsettet.

- Rent sportslig er ikke dette avskrekkende. Selv med Dalsegg Sæter ute, er vi et godt lag som kan klare seg godt i 3. divisjon. Vi har ikke annet valg enn å krumme nakken og tenke positivt. Når den største skuffelsen har lagt seg om noen dager, skal vi sette oss ned å tenke fremover mot en spennende sesong. 

Surnadals toppscorer og viktigste angrepsspiller, Bjørnar Dalsegg Sæter, som scoret utrolige 41 mål for klubben denne sesongen, bekrefter ovenfor Trollheimsporten at dette oppsettet ikke kan kombineres med skolegang i Levanger.

- Det er helt uaktuelt å spille for Surnadal med slike avstander til bortelagene. Fryktelig surt og dårlig gjort av NFF å ikke kunne ta hensyn, sier en oppgitt Dalsegg Sæter som melder overgang til ny klubb i løpet av førjulsvinteren.

- Jeg vil ikke si noe om hvilke klubber som er aktuelle foreløpig, men håper på at det skal bli klart før jul. 

Se hele oppsettet for 3. divisjon her