IMG_3068_500x333

- Har vært her på ferie siden 1979

Faste innslag på Brekkøya

Selv om været ikke er på topp, holder noen motet oppe; Bjørn Torp (t.v. sammen med hunden Kira), Anne Britt Andersen og Reidun Grefsheim (t.h.) er tre blide fisketurister som holder til på Brekkøya Camping. Her har de vært hver sommer i snart 30 år, og trives godt til tross for dårlig vær og fiskelykke!

 

Været den første dagen i juli var ikke mye å skryte av i Surnadal, men stemningen var likevel god på plattingen ved campingvognen til Bjørn Torp. Hans første møte med Surnadal var da han kjørte gjennom sommeren 1979, og likte seg så godt at han like godt har kommet tilbake hvert år siden. Nå er han her på sommerferie igjen sammen med samboer Anne Britt Andersen, og de har vært her siden mai. De har fått mange bekjente gjennom årene på Brekkøya, og treffer kjenningene igjen hvert år.

- Vi liker oss her, både for fiskingen og det sosiale, det er ei fin bygd! skryter mangeårig fisker Bjørn. - Vi har alt vi trenger, både butikker, kino og andre kulturtilbud! 

Samboer Anne Britt trives også i Surnadal, selv om hun ikke er like ivrig på fiskingen. - Dette er ferie for meg, jeg gjør ingenting, jeg går tur med hunden og strikker litt!

På plattingen sitter også Reidun Grefsheim, en av få kvinnelige fiskere på Brekkøya. Hun har holdt på i rundt 30 år, og Bjørn påpeker at hun er en veldig bra markfisker. Både Reidun og Bjørn synes markfiske er å foretrekke foran sluk, men gleden av å bruke mark får de ikke i august, da det ikke er tillatt den måneden, og de er usikre på hvorfor. Likevel er konklusjonen klar fra begge;  - Markfiske er både vanskeligere og artigere! 

Praten fortsetter videre med tilskudd av flere bekjente på den koselige plattingen når Trollheimsporten forlater Brekkøya, og vi håper at været snur for både Bjørn, Anne Britt, Reidun og alle andre fiskeres del!

 

Noen trosset likevel det sure været, godt kamuflert i gresset.