Geir Vikan_1024x1281

Familien avgjørende for Geir Vikan

- Surnadal er en flott kommune og jeg skulle gjerne ha fortsatt som rådmann. Det er mange, spennende prosjekter jeg gjerne skulle vært med på og sett realisert. Men en litt vanskelig familiesituasjon gjør at Trondheim nå blir min base, sa Geir Vikan, da han i går orienterte det nye kommunestyret i Surnadal om hvorfor han velger å slutte som rådmann.

- Det er rart med det, men det er langt fra Trondheim til Surnadal, sa han. 1. februar er det slutt og Surnadal kommune vil bruke god tid på å ansette ny rådmann.

Fem eksterne konsulentfirmaer er forespurt om de vil stå for rekrutteringa av ny rådmann. I neste uke vil formannskapet bestemme hvem som får oppdraget. Men allerede nå er det klart at det vil bli en periode på nyåret med konstituert rådmann. Gunnhild Eidsli er i dag assisterende rådmann i Surnadal.

I går fant rådmann på oppsigelse, Geir Vikan, det rett å orientere kommunestyret litt om bakgrunnen for at han slutter. - Det er først og fremst personlig og en litt vanskelig familiesituasjon med mor over 80 år i Trondheim og far på 86 i Stjørdal. Utgangspunkt Trondheim blir så mye lettere, sa Geir Vikan som skal over i ei rektorstilling i en skole i Trondheim.