IMG_4019

Familiedag med smell!

Kruttrøyk og smell satte stemninga på familiedag på Angråmyra hvor store og små fikk både se oppvisning og prøve å skyte selv. Mange unge interesserte gjør at det kan love godt for skytesporten i distriktet!

Surnadal skytterlag og Surnadal jeger- og fiskeforening inviterte til både skyteløype med gjeve premier som familieopplevelse til verdi av 6000 og hagemøbler til verdi av 4000 og oppvisning i fire forskjellige skytterdisipliner: leirdueskyting, svartkruttvåpen, felthurtigskyting og stangskyting. Ole Johan Kvendbø (under) har vært på landslaget og demonstrerte dermed finessen i leirdueskyting. 

IMG_4028.JPG


Hans Torslett (under) demonstrerte innen grenen for svartkruttvåpen. Han har vært nordisk mester, og må dermed kunne sies å være kyndig. Han viste fram et riktig så massivt gevær, som lades gjennom det lange løpet. Og for et smell geværet ga - nesten som en kanon mente enkelte! Kulene det skytes med kan også sies å være solide. 

IMG_4034.JPG

IMG_4073.JPG

 

Tor Fredrik Mikkelsen, Sigbjørn Hausberg og Ingar Waag demonstrerte felthurtigskyting og stangskyting. Felthurtigskyting, som også kan omtales som "stuping", er litt av en øvelse. Her starter man stående med geværet før man skal kaste seg ned og skyte fortest mulig (og treffe) på tre blinker. Dette går på tid og det er da om å gjøre det på kortest mulig tid. Mikkelsen ble dagens raskeste med 7.09 sekunder. 

IMG_4046.JPG

Sigbjørn Hausberg starter stående...

IMG_4047.JPG

...kaster seg ned...

IMG_4048.JPG

...og skyter så i tre forskjellige posisjoner.
 

Stangskyting er ikke å skyte på ei stang for den som skulle tro det, informerte dagens skytterguide Mons Otnes, men er oppkalt etter oberst Georg Stang, og går ut på å skyte flest mulig treff på 25 sekunder. Her gjør skytteren klar så mange skudd han tror han kan komme til å få til på forhånd. Her viste Hausberg at man kan eksempelvis kan skyte 16 skudd og treffe på 13 av disse som dagens beste. 

IMG_4072.JPG

Ingar Waag gjør seg klar for stangskyting.

 

IMG_4016.JPG

Leirdua får gjennomgå!

IMG_4024.JPG

God hjelp med luftgeværet.

IMG_4039.JPG

Tilskuere i alle aldre.

IMG_4052.JPG

Høye smell krever hørselvern!