alle

Faddertreff på skimuseet

Rindal skole har en fadderordning, der fjerdeklassingene "utdannes" til faddere for neste års førsteklassinger. Mandag fikk elevene på 4. trinn utdelt sine fadderbevis, og de møtte førskolebarna til lek på Rindal Skimuseum.

Fjerdeklassingene har gjennomført et fadderkurs, slik at de er forberedt på oppgaven før de møter fadderbarna. Rindal skole har hatt denne ordningen i mange år, som en del av skolens sosiale læreplan. Og det har fungert bra.

Fadderkurset arrangeres i mai/juni, og omfatter alle elevene på 4. trinn. Her lærer de å føle ansvar for dem som er mindre, ta vare på andre og se andres behov. Det er skolens ledelse som organiserer og gjennomfører kurset, gjerne i samarbeid med ansatte på barnehagen og 4. trinn. Kurset består av fire deler. Det er to timesøkter, en prøve, og deretter utdeling av fadderbevis. 

Alle fjerdeklassingene har bestått fadderprøven i år også, og det var rektor Jon Brønstad som sto for den høytidelige utdelingen av fadderbevis. 

4. trinn faddere.jpg
Stolte fjerdeklassinger med fadderbevis. Bak kontaktlærer Inger Mette Gravvold Fiske og rektor Jon Brønstad.

4. trinn tullebilde_690x455.jpg
... oooog... TULLEBILDE!!!


Fadderskapet opprettes som vanlig på denne tida av året, under førskoledagene. Jobben for fadderne begynner for alvor til høsten, da de selv starter på mellomtrinnet. På første skoledag skal de organisere leker med fadderbarna i utetida. De første ukene har de to klassene ulike aktiviteter sammen for å bli bedre kjent, så som lekestund, valgaktiviteter og tur.

Hvert årstrinn lager en plan for hva de skal gjøre sammen med fadderbarna i løpet av skoleåret. Det kan være turer, egne opplegg og fagøkter, lesing, og støtte i friminuttene, på skolevegen eller i bussen.

alle_690x398.jpg
Skolestarterne og fadderne sammen for første gang.


Etter at fjerdeklassingene hadde fått utdelt fadderbevis gikk de opp på museumsplassen for å møte førskolebarna fra alle de tre barnehagene i bygda. Vi snakket med noen av førskolebarna, og de gledet seg veldig til å møte fadderne sine.

Denne dagen ble det fokusert på lek i grupper. Hvem som blir hvem sin personlige fadder blir ikke bestemt før til høsten.

DSC_0447.jpg
Først samling med alle. Så ble de delt inn i lekegrupper.

DSC_0461.jpg

DSC_0463.jpg

DSC_0468.jpg

Fadderne skal følge de fire år yngre elevene helt til de selv går over i ungdomsskolen, og fadderbarna selv blir faddere. Slutten på fadderskapet markeres på juleavslutningen, der de som går i 8. trinn går rundt juletreet sammen med 4. trinn.