DSC_0049

Enorm muskelmasse på Skei

For første gang i Laksefestivalens historie ble en av Strongman-cuprundene arrangert som en del av festivalen. Her ble eliten av de sterkeste mennene i Norge samlet og kjempet om å vinne cuprunden godt omringet av tilskuere.

Bildet over ser vi Odd Inge Kvernberg og Magnar Løset i en av øvelsene.

Strongman-cupen foregår i fire runder, der de beste etter fire cuprunder gjør opp om tittelen Strongman of the Year i en stor finale. Der var konkurrentene gjennom seks harde øvelser. Øvelsene var vikingpress, farmer walk, loading, dekkvelt, bilmarkløft og atlassteiner.

Allerede ved start var tilskuerne på plass og de aller fleste satt gjennom hele runden. Konkurransene var omringet av en stor folkemasse. Strongman-mennene kommer fra hele landet, og konferansier Kjell Gunnar Polden fortalte at noen av tilskuerne kommer helt fra Oslo-området for å heie.

Initiativtaker Odd Inge Kvernberg fikk i gang cuprunden i Surnadal men forteller han kunne ikke gjort det uten kjempestøtte og god hjelp fra en ivrig Ola Trygve Polden.  Samtidig vil han gi en stor takk til Hercules-crewet som hjalp til å få gjennomført runden under årets Laksefestival.

-Ideen har jeg hatt i mange år, men ventet på rett tidspunkt. Veldig heldig med at vi fikk arrangere cuprunde. Det er eliten, Norges sterkeste menn som er her i dag, forteller Kvernberg fornøyd.

I dag var det bare to menn med fra den lokale strongmanklubben Hercules Strongmanteam, nemlig Odd Inge Kvernberg og Magnar Løset. Kvernberg forteller at Løset er mer som læregutten hans, siden Løset startet litt senere og er fortsatt litt ny i gamet.

-Må finne noe annet å kalle han snart, fordi han puster meg i nakken nå, smiler Kvernberg. Neste Strongman-cuprunde er i Stavanger.

Odd Inge Kvernberg og Magnar Løset.JPG

Lokalheltene Magnar Løset og Odd Inge Kvernberg. 

Dagens resultater:

1.Ole Martin Kristiansen

2.Bjørn Andre Solvang

3.Richard Søyeland

4.Kim Næss

5.Jon Olav Granli

6.Christoffer Losen

7.Morten Aamodt

8.Even Idland

9.Gunnar Nygård

10.Odd Inge Kvernberg

11.Magnar Løset

12.Tommy Solheim

13.Håvard Huse

14.Anders Hauge Hognestad 

Seierspall.JPG

Dagens seierspall.

hele gjengen.JPG

Gjengen som gjorde at dette ble mulig idag.

Crewet.JPG

 

DSC_0009
DSC_0053
DSC_0058
DSC_0070
DSC_0073
DSC_0077
DSC_0085
mye folk
Tilskuermassen var også enorm