01 Skilt flessa

En tur til Trodalen

Påsken er like rundt hjørnet, og det er rolige tider for Trollheimsporten. Da er det godt å kunne koble av litt med en spasertur og litt fotografering. I går tok undertegnede seg en tur til Trodalen.

I går var det lørdag. Vanligvis på lørdager står vi i hver vår butikk med et smil mens vi scanner meieriprodukter og sportsteip. I dag hadde vi begge nesten helt fri. Undertegnede hadde e-postvakt på Trollheimsporten, men unnet seg det som føltes som en velfortjent pause i form av skogstur.

02 Asbjørn i skogen_690x460.png

Og med "vi" sikter jeg til den karen her (som på dette bildet ser ut som om han nylig har sett en paranormal skikkelse i andre enden av skogen). Under alt støvet fant vi omsider frem ytterjakken fra forrige århundre, og kjørte avgårde mens vi snakket om mennesker som ikke egentlig har råd til å betale for det luksuslivet de lever, og telte ned dagene til vårt kommende sommereventyr.

Skilt pil i skogen_690x460.png

Vi labbet avgårde iført de letteste joggeskoene og med kameraet dinglende rundt halsen. Sistnevnte bidro til at vi brukte lengre tid enn forventet, og turfølget forsvant omsider blant alle trærne da jeg hadde stått alt for lenge med kameraet i hendene.

Skog_690x460.png

IMG_1378_690x460.png

05 Tjuvåa_690x460.png

Etter hvert kom vi oss igjennom eventyrskogen og over trollbekken, som vi døpte det. Deretter kom vi frem til Trodalen, hvor ingen av oss hadde vært på minst ti år. Nye spøkelseshistorier ble lest og fortalt, og i dét vi gikk inn i den flere hundre år gamle gårdsbygningen ble vi nesten så svimle at vi ikke skilte opp fra ned.

07 Avis_690x460.png

Vi gikk på oppdagelsesferd og holdt på å ramle igjennom gulvet på loftet. Det var da vi bestemte oss for at vi kanskje hadde sett nok, og balanserte oss frem til vi fant veien ut igjen. Deretter snudde vi snuten mot Flessa mens vi godt fornøyde snakket om at "da har vi fått trim i dag óg", og fantaserte om hvor godt det skulle bli med en stor, diger lørdagspizza når vi kom hjem igjen.

08 Avis_690x460.png

Har du noe du vil dele med Trollheimsporten? Send inn dine bilder til redaktor@trollheimsporten.no, eller bruk emneknaggen #trollheimsporten under ditt bilde på Instagram.