kleivaprisvinner sødergren

Vårsøghelga 2017

Einar Sødergren fikk Kleivaprisen

Kleivaprisen 2017 ble lørdag kveld delt ut til Einar Sødergren for hans enorme innsats innen kulturlivet i Surnadal, både som musiker og dirigent. Sødergren har blant annet hatt en sentral rolle i flere forestillinger, deriblant My Fair Lady, Sommer i Tyrol, og Bør Børson.

Den første Kleivaprisen ble utdelt på Kleivakvelden for 20 år siden, den gangen var det Henning Sommerro som fkk denne gjeve prisen. Hans Hyldbakk var klar i sin tale når det gjaldt hvem som kunne få prisen; ”Formålet med Kleivafondet er å fremme kulturelle og lokalhistoriske formål innenfor kommunen, unntatt fotball og stjerneidrett." 

Årets Kleivaprisvinner blir kalt for et multitalent, og har lagt ned en enorm innsats innen kulturlivet i Surnadal gjennom mange år. Med sin musikalitet ut over det vanlige har Einar Sødergren bidratt med kunnskap og positiv innstilling i mange forestillinger. Han setter krav om kvalitet og høy standard i sitt virke innen kulturlivet. Selv om han virker som en stille og beskjeden mann utenfor scenen, blir han et fyrverkeri når han håndterer kor, korps og solister samtidig. 

For tre år siden tok han initiativ til den første storforestillingen med korps, kor og band, basert på film- og musikalperler, og nå i år ble det atter en gang en suksessforestilling på denne oppskriften. 
 

Vi gratulerer!

 

kleivapris sødergren2.jpg
Einar Sødergren sammen med deler av medlemmene i hornmusikken