Drømmeuke på Rindal skole

Denne uka gjennomfører MOT Drømmeuke på Rindal skoles ungdomstrinn. Med eget drømmetre og overraskelsesaktiviteter hver dag har elevene en spennende uke foran seg. I dag var det «speed stacks», også kalt «cups», på programmet.

Hver dag denne uka får de 105 elevene en overraskelse i andrefri. I går var det presentasjonen av drømmetreet og -uka inne samt blikkbokskasting og «basketballvannflaskebowling» utendørs.

Drømmetre helt_690x1095.jpg

Drømmetre detalj_690x462.jpg

Noen drømmer er lettere å gjennomføre enn andre - fra åpent nett på skolen til et ønske om å være enhjørning.

 

MOT-konseptet favner mange tema, men denne uka har man på Rindal skole altså valgt å fokusere på drømmer.

- Drømmer kan være alt fra å ha Nugatti på brødskiva til å bli verdensmester, sier Åse Børset. – Spennet i drømmer er stort. Å gå fra drøm til konkrete mål er noe vi snakker mye med elevene om.

Drømmetreet blir stående hele uka igjennom, forklarer Gunnhild Meisingset som har overtatt som MOT-koordinator for Børset. Det er allerede hengt opp store og små drømmer på grenene, men Meisingset håper og tror det kommer mange til.

- Nå håper vi på å få etablert et eget drømmefond i Rindal, og kanskje få oppfylt noen av drømmene som henger på drømmetreet, fortsetter Meisingset. – Noen av drømmene er jo veldig overkommelige, som å ha frokostblanding til brødskiven i skolekantina. Planen er at fondet skal bli stående over mange år så man kan ha glede og nytte av det over lengre tid.

- Det er jo en fantastisk jobb, det å komme inn her og møte de glade ansiktene som skjønner at det snart skal skje noe spennende, smiler Meisingset. Hun forteller at det er svært lett og gledelig å jobbe med MOT i Rindal.

- Alle her vet hva MOT er, for alle har et barn eller barnebarn som har hatt MOT de siste årene. Det gjør at det er lett å spørre både privatpersoner og bedrifter om å bidra på ulike måter.

Mange glade ansikter var å se da elevene ble samlet for å prøve seg på dagens aktivitet: speed stacks. Konseptet er enkelt nok: kopper i varierende størrelser som skal stables opp og ned på kortest mulig tid. Fenomenet er særdeles populært i USA, og nå har MOT i Rindal gått til anskaffelse av eget speed stacks-utstyr. Elevene fikk se videoer til inspirasjon på storskjerm, og fikk så prøve seg på egen hånd. Selv om konseptet er enkelt, er teknikken vanskelig å mestre. De fleste var likevel frempå og prøvde seg – noen lyktes også meget godt!

Lars, Jonas, John Michael, Jo, Kristina og Ole Martin_690x457.jpg

Lars, Jonas, John Michael, Jo, Kristina og Ole Martin stabler kopper i ulike materialer og størrelser.

Marianne og Ida hadde såvidt tid_690x516.jpg

Marianne og Ida hadde såvidt tid til å gløtte opp på fotografen i sin iherdige stacking. - Vanskelig, men gøttj!

Marit, Vanja, Mathilde, Gunn Inger, Karen_690x469.jpg

Marit, Vanja, Mathilde, Gunn Inger og Karen valgte samarbeidsmetoden.

Ole og Jørgen_690x543.jpg

Ole og Jørgen fikk snart teket på teknikken.

John Michael klokker inn 11.24_690x462.jpg

Åse Børset og Gunnhild Meisingset i MOT ble imponert over John Michael som klokket inn på 11.24 sekunder. Ikke verst!