dnb alle2

DNBs idrettsleker i gang

Mandag kveld startet DNBs idrettsleker i Surnadal idrettshall. Idrettsarrangementet, som går over tre kvelder, er tilrettelagt for barn i alderen 6 - 12 år, og er et samarbeid mellom DNB, Norsk friidrett og den lokale friidrettsgruppa i Surnadal IL.

Idrettslekene skal være et morsomt og allsidig idrettstilbud, som skal gi muligheter for å forbedre ulike basisferdigheter som løp, hopp og kast, og som samtidig skal være en fin arena for introduksjon til en eller flere idretter. 

DNB er generalsponsor av Norsk Friidrett på nasjonalt nivå, og idrettslekene er et landsomfattende arrangement.

Mandag, tirsdag og onsdag kveld denne uka er 26 barn fra Surnadal samlet i idrettshallen. Det er første gang at friidrettsgruppa arrangerer idrettsleker, men sannsynligvis blir ikke dette siste gang.

- Skulle det vise seg at dette blir et populært tiltak, arrangerer vi gjerne flere slike arrangement. Uansett vil vi starte opp med friidrett for flere aldersgrupper i vinter. Vi ønsker å vise barna hvor mange forskjellige grener og øvelser som finnes innen friidrett. Her er det noe for alle, sier leder i friidrettsgruppa, Norunn Næss Bolme.

Næss Bolme kan fortelle om et friidrettsmiljø i vekst, og kan vise til mange gode prestasjoner på stevner rundt omkring i distriktet.

- Vi har trent godt i sommer, og hatt stort oppmøte på treningene. Vi har deltatt på to stevner i august, blant annet på Straumsnes. Siste helga i august er det KM i Molde som står for tur, så aktiviteten er stor, sier Næss Bolme som særlig trekker frem friidrettskometen Erlend Sæthervik. 11-åringen deltok på sitt første stevne forrige helg, stilte til start i fire øvelser og tok fire medaljer!

erlend sæthervik friidrett.jpg

Erlend synes friidrett er kjempeartig, og deltar selvsagt på DNBs idrettsleker.

- Jeg startet med friidrett i vår, og synes det er "kjempegøitt", sier Erlend som virkelig viste seg frem på stevnet i Straumsnes.

- Det var mitt første stevne, og jeg stilte til start i lengdehopp, kulestøt, 60 meter og 600 meter. Det ble bronse i kule, sølv i lengde og gull i begge løpsøvelsene, smiler en fornøyd 11-åring. På spørsmål om hva som er mest gøy, kommer svaret fort: - Å løpe! Du kan si det slik at jeg liker å løpe kort og fort.

friidrett dnb leker.jpg

friidrett dnb2.jpg