Bjarne Brøndbo Surnadal Sparebank

Det vart liv!

Med over 2000 solgte billetter til konsertene lørdag kveld hvor Rednex og DDE stod på plakaten, ble det real fest under Norsk Laksefestival i Surnadal. 

Ekstra livåt ble det når Bjarne Brøndbo kjempet på seg (og måtte få litt ekstra drahjelp) et startnummer, akkompagnert av flammekastere. - Jeg har blitt sponsa av Surnadal Sparebank, spøkte Brøndbo. - E itj æ fin, spurte han publikum. Det nye antrekket varte imidlertid ikke lenge, da han etter hvert kasta startnummeret ut til publikum og inntok standardantrekket med bar overkropp.

IMG_8603.JPG

Kveldens konserter ble innledet av surnadalsbandet Døgnflue som viser seg å ikke være døgnfluer i ordets rette forstand, da dagens opptreden som oppvarmingsband var den tredje i løpet av tre dager på festivalen. Bandet består av Trym Skogseth, Torstein Snekvik, Bengt Preben Svinvik, Vetle Kvande og Stian Tonning og imponerer stort musikalsk. Vi får håpe at vi får se mer av disse unge talentene!

Døgnflue 20.06.15.JPG

Den svenske energieksplosjonen Rednex var neste band til å innta scena. Det var ingen tvil om at de fikk liv i publikum; med sine eurodance/western-hits fra nittitallet, ble det låvedansstemning og taktfast hopping. Bandet er kanskje mest kjent for låta Cotton Eye Joe, og denne skapte høy allsangfaktor.

Rednex.JPG

De erfarne nordtrønderne i DDE serverte nitti minutter upretensiøs trønderrock, hvor publikum var med fra første tone. De lovte et utvalg av sanger fra de siste 20 åra til DDE, og det ble et godt utvalg. Alt fra Ka e det du vil, til Best uten ball, Rumpa mi, Vinsjan på kaia og Det går likar no. Midt i konserten ble det meldt fra Brøndbo at nasjonale regulativ krevde at på konserter som er 90 minutter eller lengre, må det være minst tre minutter gammeldans. Dette så de seg nødt til å håndheve, ellers mente de at det ble et underlig til oppstyr med Henning Sommerro. Heldigvis (?) var dette bare tøys, og bandet fortsatte i det høyenergiske sporet de startet i.

Med høy energi og sterkt engasjement både på scena og hos publikum, må kveldens konserter sies å være en real suksess!

 

IMG_8338.JPG

Rednex.

 

IMG_8345.jpg

Rednex.

 

IMG_8361.jpg

Rednex kan generelt sies å ha imponerende manker.

 

IMG_8403.JPG

Rednex valgte passende nok å avslutte sin opptreden med en trommesolo på en flight case iført hestemaske.

 

IMG_8419.JPG

DDE.

 

IMG_8426.JPG

DDE.

 

IMG_8433.JPG

DDE.

 

IMG_8455.JPG

Bjarne Brøndbo.

 

IMG_8490.JPG

Folksomt foran scena!

 

IMG_8514.JPG

IMG_8530.JPG

Ikke noe å si på effektene!

 

IMG_8545.JPG

IMG_8621.JPG

Tiden da man brukte lightere til å vaie til avslutningsnumre med er kanskje forbi, og vi er nå inne i smarttelefonviftingens tidsalder.