korslaget180x120

Det Store Korslaget

7 kor med over 200 korsangere skal førstkommende lørdag, 9. oktober, konkurrere i Surnadal idrettshall. 1000 tilskuere er venta til arrangementet. Det er duka for Surnadal Sparebanks Store Korslag! Pressemelding fra banksjef Allan Troelsen under

7 kor med over 200 korsangere er etablert for å konkurrere i Surnadal Sparebanks Store Korslag, lørdag 9. oktober.

Det ventes 1000 tilskuere til arrangementet i Surnadal Idrettshall. Dermed vil dette bli en av de største kulturelle begivenhetene på Nordmøre.

 

Dette er en stor andel av befolkningen i Surnadal. Skulle en like stor andel av Trondheims befolkning ha vært med på noe slikt ville dette ført til at over 5500 ville deltatt i kor og nærmere 30.000 ville kommet for å høre selve korslaget.

 

”Et medlem i bankens forstanderskap kom med ideen i februar i år. Vi i Surnadal Sparebank likte ideen og satte i gang med å finne korledere”, sier Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank. Deretter har hele Surnadals befolkning blitt invitert til å delta i et av korene. Dette resulterte i 7 kor med over 200 kordeltakere. Flere av korene har øvd i månedsvis før det Store Korslaget skal stå nå førstkommende lørdag.

Banken sørger å gjøre klar Idrettshallen til den store festen lørdag. Det er rigget opp stor scene og skikkelig lys og lydanlegg. I tillegg til selve korslaget vil det bli servering og underholdning for de 1000 tilhørere som er ventet.

Selve vinneren av Surnadal Sparebanks Store Korslag vil bli kåret gjennom en SMS avstemming hallen.

 

”Vår målsetning med å ta på oss dette arrangementet er å bidra til økt aktivitet”, sier adm. banksjef Allan Troelsen.  ”Økt aktivitet skaper attraktivitet, og samlet gir dette positiv utvikling i lokalsamfunnet. Interessen om arrangementet er overveldende og langt over det vi forventet. Dermed er vår målsetning allerede oppnådd”.

Korsang er meget sosialt og givende for de som er med, og resultatet av dette initiativet er at mange har fått en ny fritidsaktivitet.

Mange som tidligere ikke har sunget i kor har nå fått sjansen til å være med på noe de kanskje alltid har drømt om.

Interessen for korsang har økt betydelig og det ser nå ut til at det vil bli etablert ett eller flere kor som resultat av dette initiativet.

 

”Dette initiativet har også vært en meget positiv profilering for banken. Vi får med dette synliggjort vårt engasjement for lokalsamfunnet og har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger”, avslutter Allan Troelsen.

 

Vi ser frem til Surnadal Sparebanks Store Korslag, som blir en av de største kulturelle enkeltbegivenhetene på Nordmøre.

 

Med hilsen
 
Allan Troelsen
 
adm. banksjef
 
Surnadal Sparebank