Ailo Gaup 5_690x439

Det blir ikke verre enn dette

Ailo Gaup er verdensmester i freestyle motocross, og har laget sine egne halsbrekkende triks på sykkelen. Han fikk seg noen skikkelige smeller gjennom karrieren, men han satte seg nye mål hele veien, og oppnådde alltid det han hadde satt seg fore.


Ailo Gaup er oppvokst i Finnmark, og han var verdens beste motorsykkelkjører på toppen av sin karriere. Han fikk seg noen smeller gjennom karrieren. Med 35 beinbrudd, punktert lunge, skadet nyre og milt, komprimert rygg, brekte tenner. Dette må sies å være en skikkelig optimist!


Det begynte med dagdrømmer, sa Ailo Gaup. En inspirasjonskilde i barndommen var en film om en gutt som fikk en levende motorsykkel, og et puslespill med bilde av en motorsykkel.

Ailo Gaup 1_690x437.jpg

Ailo Gaup holdt et fengende og underholdende foredrag. Han viste bilder og video mens han fortale om karrieren sin. Løypa i motocross må memoreres, på samme måte som i sprangridning, sa Ailo Gaup. Alle arenaer er ulike.
 

Da han ble proff satte han seg et mål om å gjøre baklengs salto. Da laget han et helt eget treningsopplegg for å nå målet. Han begynte med å trene turn. Så trente han med BMX-sykkel, og senere med små barnemotorsykler, før han gikk over til større motorsykkel.
 

Ailo Gaup ble verdensmester i freestyle motocross i VM i 2004. Han har hele tiden satt seg mål underveis, gjennom suksess og til dels meget alvorlige skader.

Ailo Gaup 3_690x455.jpg

Ailo Gaup fortalte om de utroligste og mest kreative løsninger for å kunne delta på konkurranser med diverse skader og brukne bein i kroppen. En tanke for motivasjon hele veien: «Det blir ikke verre enn dette». Noen ganger ble det vel faktisk enda verre, men han mestret det også.