ingress, Sigrid Bøe og Robert Pickup

Åpningskonserten var fullsatt

Stangvikfestivalen 2018 har startet, og med fullsatt prestegard og dyktige artister ble åpningskonserten en suksess i varmen. Mye latter var det også under konserten, og artistene fikk med seg publikum.

Bildet over: Sigrid Vetleseter Bøe og Robert Pickup.

Konserten ble holdt innendørs på Stangvik prestegard. Folk strømmet til og stoler ble satt utover ganger og ute foran vinduene for å få plass til alle. Lilli Husby åpnet Stangvikfestivalen med et dikt om selveste festivalen.

Videre fulgte en sang av diktet ”13 ways” tonesatt av Marcus Paus, årets festivalkomponist. Sangen ble framført av sopran Sigrid Vetleseter Bøe og klarinettist Robert Pickup. Sangen var vakkert framført og rørte flere av gjestene denne idylliske kvelden.

Trygve Brøske snakket deretter med Marcus Paus på ”scenen” og flere ganger fikk man seg en god latter av det Paus hadde å fortelle om sin karriere.

Før pause var det Marianne Meløy, felespiller Guro Kvifte Nesheim og gitarist Øystein Sandbukt som hadde en miniforestilling om ”Såpass må vi tåle”. Det handlet om hvor lettkrenkelig samfunnet idag har blitt. Igjen var det høy latter i prestegarden.

Etter pause ble det mer musikk. Da var det Erik Rosenius som spilte tre sanger sammen med pianist Trygve Brøske.  Unni Boksasp kom også frem igjen, og sang noen sanger. Til slutt var det slåtter fra ”Nord-Trøndelag” med bassist Magne Vestrum, der Trygve Brøske også spilte piano. Konserten ble avsluttet med en livlig sør-afrikansk sang der Trygve Brøske, Magne Vestrum og Robert Pickup spilte.  

DSC_0142.JPG

Gjestene møtte sitte ute for det var fullt innendørs.

DSC_0150.JPG

Marianne Meløy, Øystein Sandbukt og Guro Kvifte Nesheim.

DSC_0153.JPG

Idyllisk stemning ute i pausen.

DSC_0159.JPG

Magnus Vestrum og Robert Pickup

Erik Rosenius.JPG

Erik Rosenius

Trygve Brøske og Marcus Paus.JPG

Trygve Brøske og Marcus Paus.