Brukerutvalg

IMGP1816-001_690x460.jpg

Ved Rindal Helsetun er det oppretta brukerutvalg som har som formål å hjelpe kommunen til å yte gode tjenester, forteller May Johnsen (over), som er leder i utvalget og representant for de pårørende.

Gjennom brukerutvalget skal den enkelte bruker få innvirkning på de tjenestene som blir tilbudt på helsetunet.

Det er store planer om utbygging ved Rindal Helsetun. Her blir Brukerutvalget et viktig høringsorgan som alle kan kanalisere sine innspill gjennom.

Brukerutvalget er formelt høringsorgan for kommunen og skal gi enhetsleder råd i saker som angår tjenestetilbud, økonomi og velferdstiltak som berører brukerne ved Rindal Helsetun.

- Det er svært viktig for arbeidet i Brukerutvalget at folk tar kontakt med oss, sier May Johnsen. Alle medlemmene i utvalget tar imot innspill på telefon. Medlemmer og telefonliste ser du nedafor.

Utvalget har allerede vært involvert i problemet med innetemperaturen på Helsetunet. Nå håper de at den er tilfredsstillende igjen. I tillegg til målt temperatur, så må varmesystemet justeres for følt temperatur som blir påvirka av kalde vegg- og vindusflater og dører.

- Det foregår veldig mye godt arbeid for beboerne på Rindal Helsetun, sier May Johnsen. - Vi håper å kunne systematisere det og kanskje få igang noe nytt. Kanskje noen kan legge en strikkekafé til lokaler ved helsetunet? Her er samarbeid med de mange lokale lag og organisasjoner viktig, så bare ta kontakt med oss, legger ho til.

Utvalget har en prøveperiode på 2 år (fra høsten 2017) Medlemmene fra pensjonistlaget og pårørende/bruker velges for 2 år. Politisk representant velges for 4 år.

I mandatet til utvalget står det at de skal ha minst 4 møter pr. år etter en møteplan.

Brukerutvalget har bestemt et møte 14. juni for alle brukere og pårørende med orientering og sosialt program, og da håper de på godt oppmøte.

IMG_0344.jpg
Enhetsleder Grete R. Heggem er sekretær for utvalget.