Bli med under vann

Linda Øye og Erik Halle har i mange år lekt med tanken om å starte opp dykkerklubb. Nå har drømmen blitt en realitet, og Surnadal IL dykkerklubb har sett dagens lys. Initiativtakerne ønsker alle som vil oppleve en ny verden velkommen i klubben. 

Linda og Erik har selv dykket i mange år, både som sports- og yrkesdykkere. Begge har dykket helt ned til 50 meters dyp, og nå ønsker de at flere skal bli bitt av dykkebasillen. 

- Mulighetene for sport- og rekreasjonsdykking i Surnadal, Rindal og Halsa er store, og vi ser at det er mange dykkere i distriktet vårt som ikke får utøvet sporten slik de ønsker. Vi har fått mange henvendelser fra både unge og godt vokse som er interessert i å friske opp gamle dykkerkunnskaper, eller som har lyst til å begynne med dykking. Det er grunnen til at vi tok kontakt med Surnadal IL, sier de.

Daglig leder i Surnadal IL, Øystein Bondhus, tok i mot henvendelsen med åpne armer.

- Dykking er et svært positivt tilskudd i idrettslaget vårt, og det var enkelt å si ja da Linda og Erik tok kontakt. Dette er et tilbud som skiller seg litt ut, og jeg tror det kan treffe ei målgruppe som vi ikke når så lett via andre grupper. På årsmøtet ble søknaden enstemmig vedtatt, og vi ønsker dykkerne hjertelig velkommen i klubben vår, sier Bondhus.

Øye og Halle er takknemmlige for å ha idrettslaget i ryggen, og ser frem til å starte med kurs for både nybegynnere og for de med erfaring.

- Ved å samle utøverne i en klubb, vil vi bedre sikkerheten for de som i dag tar sjansen på å dykke alene, hjelpe frem de som er uerfarne og skape et dykkermiljø. Vi har planer om å arrangere både kurs og sosiale sammenkomster. Allerede i sommer vil vi invitere til kurs i apparatdykking ned til 20 meter. Om interessen er der, kan vi med tiden arrangere kurs i alt fra nattdykking, undervannsfoto og isdykking. Mulighetene er mange, sier de to ivrige dykkerne.

Typiske høst- og vinteraktiviteter vil være samlinger i svømmehallen, hvor fysisk trening av svømmeferdigheter og vannfølelse vil stå på programmet. I tillegg vil også undervannsrugby bli aktuelt. Vår og sommer vil fokusområdet være dykking med pressluft og undervannsjakt uten luftforsyning.

- Dykking passer for alle svømmedyktige over 14 år, og egner seg selvsagt akkurat like bra bra for begge kjønn. Vi ønsker å rekruttere ungdom som voksne, og kan love en idrett hvor du får oppleve mestringsfølelse, spenning og opplevelser i trygge omgivelser hvor sikkerheten blir satt først.

dykking alle samlet_690x524.jpg
Daglig leder i Surnadal IL, Øystein Bondhus, Linda Øye, Gunnar Segtnan i Gjensidige Surnadal og Erik Halle. Svorka og Surnadal Sparebank var forhindret i å møte til bildetaking. 

Ikke mulig uten sponsorer
Linda og Erik har møtt stor velvilje på sin frierferd til sponsorer.

- Vi ønsker å rette en stor takk til alle som gir oss økonomisk støtte. Surnadal Sparebank er idrettslagets generalsponsor, og var som alltid positive. I tillegg får vi støtte fra Svorka som er allidrettens hovedsponsor og av Gjensidige. Midlene vil bli brukt til å kjøpe inn utstyr som nybegynnere kan få prøve før de eventuelt kjøper sitt eget utstyr. 

- Dykking er et positivt tiltak som vi mer enn gjerne støtter opp om, sier Gunnar Segtnan i Gjensidige Surnadal. 

Linda og Erik avslutter med å oppfordre alle dykkerinteresserte om å ta kontakt. Mer informasjon finnes på facebookgruppen Surnadal IL dykkerklubb. Det vil også bli arrangert informasjonsmøte på Surnadal vidaregåande skole mandag 13. juni kl 18.00.

Surnadal IL dykkerklubb blir Surnadal ILs trettende undergruppe. I tillegg til dykking består idrettslaget per i dag av fotball, håndball, langrenn, alpint, trim, barneidrett, friidrett, bueskyting, volleyball, turn, innebandy og frisbeegolf.

Surnadal IL dykkerklubb er tilsluttet Norges Dykkerforbund.

dykking erik halle linda øye.jpg
Initiativtakerne Linda Øye og Erik Halle

dykking erik linda.jpg
Man må alltid være to på dykking. Her får Linda en hjelpende hånd av dykkekompisen Erik

dykking linda øye og erik halle.jpg
Erik og Linda er klare for å utforske surnadalsfjorden