bjørnspor

Bjørnespor i Kvalnesvika?

Lørdag ettermiddag observerte Gunnhild Vetleseter Bøe dette dyresporet i snøen ved en fraflyttet gård i Kvalnesvika mellom Bøfjorden og Halsa. Kan det være en bjørn som har vært på besøk? Er det noen av Trollheimsportens lesere som kan tyde sporet? - Sporene gikk i forholdsvis rett strekning, og det var mange hjortespor i samme område. Spor etter jerv har tidligere vært observert i Bøfjorden, så kanskje kan det være det, spekulerer Vetleseter Bøe. Dette er ikke bjørn, sier Lars Olav Lund.

Bøfjord IL har en trimpost i Kvalnesvika.

Vet du noe om dette? Send e-post til redaktor@trollheimsporten.no

Trollheimsporten har i dag hatt kontakt med Lars Olav Lund i SNO vedrørende sporbildene. Han har også hatt kontakt med Gunnhild Vetleseter Bøe og har fått tilsendt flere bilder.
På bakgrunn av dette sier han følgende:

 

Det ene bildet som viser et sporavtrykk sammen med en hånd som målestokk, kan ved første øyekast se ut som et bjørnespor. Men her er det gresstrå/kvist som har smeltet fram i snøen, og litt tilfeldig laget noen ”klomerker” i framkant av dette ene sporavtrykket (også i bakkant). Vanskelig å si sikkert hvilke spor dette er siden de er så utsmelta og mangler sporstempel, men den rette sporrekka (sporgruppa) utelukker både bjørn og jerv.

Legger ved noen bilder av bjørnespor da vi hadde besøk på Nordmøre i 2010. Skiløypene i Rindal er så godt preparert at den fulgte traseen i Furuhaugmarka over en lengre strekning.

 

God påske

 Lars Olav Lund

 

Statens naturoppsyn Rindal

Kontor: Rindalstorget, 6657 Rindal

Telefon: 71 66 64 48, mob. 959 65 128

Hjemmeside: http://www.naturoppsyn.no

 

De to øverste bildene viser bjørnespor i Furuhaugmarka 25.04.2010. Foto: Lars Olav Lund

De to nederste bildene er tatt av Gunnhild Vetleseter Bøe